Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Φονική καραμπόλα με 35 αυτοκίνητα και τρεις νταλίκες



Φονική καραμπόλα με 35 αυτοκίνητα και τρεις νταλίκες σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας. 

Πέντε νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός. 

Ενα από τα θύματα είναι απανθρακωμένο, καθώς από την πρόσκρουση τυλίχθηκαν στις φλόγες η νταλίκα και το πρώτο ΙΧ αυτοκίνητο. Ο οδηγός της νταλίκας κατάφερε να βγει από το όχημα.
Μέχρι στιγμής, 32 είναι οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, εκ των οποίων μία γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη, τραυματισμένο ελαφρά.


Ολα ξεκίνησαν όταν η νταλίκα προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν με μικρή ταχύτητα, όπως και δεκάδες άλλα προπορευόμενα, καθώς στο οδόστρωμα διεξάγονταν έργα. 

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός της νταλίκας δεν κατάφερε να σταματήσει το όχημα, που κατέπεσε με δύναμη στο πρώτο από τα ΙΧ που είχε μπροστά του. Αυτό με τη σειρά του συμπαρέσυρε δεκάδες άλλα ΙΧ.

Στο σημείο είναι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρα, για τον πλήρη απεγκλωβισμό των εμπλεκομένων στο τροχαίο.

Συνελήφθη ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της "φονικής" νταλίκας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το βαρύ όχημα δεν ανέκοψε καθόλου ταχύτητα, παρά τις προειδοποιήσεις εργατών που βρίσκονταν στην περιοχή και σήκωναν σημαιάκια για να ανακόπτουν οι οδηγοί την ταχύτητα.

Η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και τον κόμβο Νησελίου, αντίστοιχα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου