Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

O ΦΟΝΙΚΟΣ ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ!

Ebola-Alarm: So sieht das todbringende Virus aus.Ο Έμπολα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες και είναι εξαιρετικά μεταδοτική και συνήθως θανατηφόρα. Ενάντια του Έμπολα, δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία. Ο ιός  προκαλεί υψηλό πυρετό και 


εσωτερική αιμορραγία.

Ο ιός Έμπολα μεταδίδεται μέσω του αίματος και άλλων σωματικών υγρών. Μετά τη μόλυνση με τον ιό Έμπολα και μια περίοδο επώασης περίπου δέκα ημέρες εμφανίστηκαν σε ασθενείς τα πρώτα συμπτώματα. Κατά την περίοδο επώασης, ο ιός μεταδίδεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα.

Ο ιός προκαλεί εσωτερική αιμορραγία που σχετίζεται με συνεχή πυρετό. Σε ποσοστό έως 90 τοις εκατό των περιπτώσεων η ασθένεια είναι θανατηφόρα. Μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί εμβόλιο για τον ιό. Ο Έμπολα ανήκει στην ομάδα των λεγόμενων αιμορραγικού πυρετού.

 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Η περίοδος επώασης διαρκεί 2-3 εβδομάδες και ακολουθείται από απότομη εμφάνιση υψηλού πυρετού, μυαλγίας, διάρροιας, κεφαλαλγίας, κόπωσης και κοιλιακού άλγους. Μπορεί επίσης να υπάρχει εξάνθημα, πονόλαιμος και επιπεφυκίτιδα. Εντός 7 ημερών αναπτύσσεται σοκ (καταπληξία), κυρίως εξαιτίας της αιμορραγίας. Περισσότεροι από το 50% των ασθενών καταλήγουν. Ο ασθενής καθίσταται μολυσματικός μόλις εκδηλωθεί ο πυρετός.
  
Οι ερευνητές του Εθνικού Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά και του πανεπιστημίου της Μανιτόμπα, διαπίστωσαν ότι η μετάδοση μέσω του αέρα είναι η κύρια αιτία για την εξάπλωση του ιού σε περιοχές της Αφρικής.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι μαϊμούδες κόλλησαν τον ιό εισπνέοντας μολυσμένα σταγονίδια από τους πνεύμονες των χοίρων που είχαν σκορπιστεί στον αέρα. «Υποπτευόμαστε τα μεγάλα σταγονίδια, που μένουν στον αέρα όχι για πολύ, ούτε πάνε πολύ μακριά. Μπορούν όμως να απορροφηθούν από τους πνεύμονες και έτσι ξεκινάει η λοίμωξη. Έχουμε αρκετές ενδείξεις από τους πνεύμονες των μαϊμούδων ότι έτσι εισήλθε ο ιός στον οργανισμό τους», είπε ο ερευνητής Γκάρι Κόμπινγκερ.
Ο Έμπολα του Ζαΐρ, η πιο θανατηφόρα μορφή του ιού Έμπολα μεταδίδεται χωρίς επαφή μεταξύ διαφορετικών ειδών, μόνο μέσω του αέρα, σύμφωνα με νέα Καναδική έρευνα.

Σε μια επιδημία του ιού Έμπολα στη Γουινέα στη Δυτική Αφρική πάνω από 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

 -Στις 16  Αυγούστου, 17 ασθενείς με Έμπολα έχουν δραπετεύσει από ένα θάλαμο απομόνωσης ενός νοσοκομείου στην πρωτεύουσα Μονρόβια της Λιβερίας. Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ότι οι  άνθρωποι αυτοί, έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα. Λίγες μέρες αργότερα οι ασθενείς με Έμπολα  εθελοντικά παρευρέθηκαν σε μια ιατρική μονάδα.
 
- Το Σάββατο 16 Αυγούστου αναφέρθηκε ένα ύποπτο κρούσμα του Έμπολα στην Ισπανία

 - Στη Φρανκφούρτη υπήρξε ένα ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα. Ένας φοιτητής της ιατρικής που είχε πάει στη Δυτική Αφρική και επέστρεψε την Παρασκευή στις 15 Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης με  συμπτώματα της γρίπης και του ιού. Ο άνθρωπος μεταφέρθηκε  σε ένα θάλαμο απομόνωσης, έως ότου οι γιατροί θα μπορούσαν να δώσουν το οκ για να βγει. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει από όλους τους γερμανούς πολίτες που  μεταναστεύσαν στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, στις 13 Αυγούστου να επιστρέψουν. Εξαιρείται  μόνο το ιατρικό προσωπικό.
 
- Η Νιγηρία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην καταπολέμηση του ιού στις 9 Αυγούστου

 -Όλες οι χώρες  καλούνται και υποχρεούνται να εμπλακούν περισσότερο στον έλεγχο της νόσου και επίσης να βοήθησουν  με  χρήματα, φάρμακα, ιατρικές συσκευές και  ειδικό ιατρικό προσωπικό τη Δυτική Αφρική.  

- Στις 3 Αυγούστου  ασθενείς του Έμπολα υποβλήθηκαν για πρώτη φορά σε θεραπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Τα μολυσμένα άτομα  είναι ο Αμερικανός γιατρός Kent Brantly και η ιεραπόστολος Nancy Writebol
 
- Στις 29 Ιουλίου, ένας γιατρός νόσησε από τον ιό  στη Δυτική Αφρική και έχασε τη ζωή του σε ένα νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της Σιέρα Λεόνε από τον θανατηφόρο ιό. Ο Kαν ήταν ο δεύτερος γιατρός που είχε μολυνθεί με τον ιό και πέθανε από τη νόσο. Ένας συνάδελφος είχε χάσει τη μάχη κατά του ιού λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου έχει ξεσπάσει μια ξεχωριστή επιδημία Έμπολα από εκείνη της Δυτικής Αφρικής, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 71 κρούσματα περιλαμβανομένων 43 θανάτων, σύμφωνα με έναν απολογισμό που πραγματοποίησε έως την 7η Οκτωβρίου.

O προηγούμενος συνολικός απολογισμός, με καταληκτική ημερομηνία την 5η Οκτωβρίου, έκανε λόγο για 8.033 κρούσματα, περιλαμβανομένων 3. 865 θανάτων.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου