Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

H Αμάλ Αλαμουντίν έρχεται σήμερα στην Ελλάδα!


Η Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βρεθεί στην Ελλάδα με σκοπό να επιστραφούν  τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της με τον Τζορτς Κλούνει στην Βενετία ,η γνώστη δικηγόρος στρέφει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της ,με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαρμάρων του Παρθενώνα!


Με πολύ γνωστές δίκες στο ενεργητικό της ,όπως η δική  της ουκρανής πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο  ,η καταδίκη του πρώην προέδρου της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και  πολλές άλλες. Το δικηγορικό της γραφείο Doughty Street Chambers στο Λονδίνο θέλει να  ασχοληθεί και με την  υπόθεση των μαρμάρων.

Η Αμάλ Αλαμουντίν θα έρθει το μεσημέρι στην Ελλάδα και θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο της Doughty Street Chambers

 Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου και στόχος τους είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση στην υπόθεση αυτή.

Η Αμάλ Αλαμουντίν γεννήθηκε το 1978 στο Λίβανο. Μιλάει αραβικά, αγγλικά και γαλλικά, και σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη. Ειδικεύτηκε στο διεθνές δίκαιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις απελάσεις. Υπήρξε και σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στον πόλεμο της Συρίας.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες».

Η Αμάλ Αλαμουντίν θα παραμείνει στην Αθήνα έως τις 16 Οκτωβρίου

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου