Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Αυστριακός βίαζε τις κόρες του επί 41 χρόνια

΄Eνας 80χρονος Αυστριακός κατηγορείται ότι είχε αιχμαλωτίσει, ξυλοκοπούσε και βίαζε τις δύο του κόρες επί 41 χρόνια, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αυστρίας.

H είσοδος της κουζίνας όπου ο 80χρονος κρατούσε κλειδωμένες τις δύο κόρες του

Ο 80χρονος, ο οποίος ζει κοντά στην πόλη Μπράουναου, στη βόρεια Αυστρία, κρατούσε τις δύο του κόρες κλειδωμένες σε μια μικρή κουζίνα, στην οποία υπήρχε μόνον ένας ξύλινος πάγκος ως κρεβάτι και για τις δύο.

«Ο κατηγορούμενος απειλούσε επανειλημμένως να τις σκοτώσει και τις απειλούσε με όπλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία και διευκρινίζει ότι ο ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να βίαζε και να ξυλοκοπούσε τις δύο του κόρες, ηλικίας σήμερα 53 και 45 ετών αντίστοιχα, από το 1970 έως και τον Μάιο του 2011.

Ο 80χρονος απαγόρευε στις κόρες του οποιαδήποτε κοινωνική επαφή υπό την απειλή όπλου, προσθέτει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της και σημειώνει ότι τα ίδια βασανιστήρια υφίστατο και η μητέρα των κοριτσιών, η οποία πέθανε το 2008.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε το Μάιο, όταν η μεγαλύτερη κόρη έσπρωξε τον πατέρα της, που αποπειράθηκε να τη βιάσει για άλλη μια φορά, και αυτός έπεσε στο έδαφος, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.
Ο ηλικιωμένος δεν μπορούσε να σηκωθεί και βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα από μια κοινωνική λειτουργό και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφού οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να βοηθήσουν τον πατέρα τους μετά την πτώση του.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα. Ο 80χρονος δεν έχει συλληφθεί, αλλά του έχει απαγορευτεί η επιστροφή στο σπίτι του για τουλάχιστον έξι μήνες. Μετά τη νοσηλεία του μεταφέρθηκε σε γηροκομείο.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA) ότι οι δύο γυναίκες φαίνεται να παρουσιάζουν «νοητική υστέρηση».

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου