Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κατέλαβαν το αρχηγείο του Καντάφι οι εξεγερμένοι

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν το καταφύγιο του λίβυου συνταγματάρχη


Το καταφύγιο του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη κατέλαβαν μετά από σκληρή αλλά σύντομη μάχη οι εξεγερμένοι, λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό του από αεροσκάφη του NATO. Εκατοντάδες εξεγερμένοι συνέρρευσαν στο χώρο γύρω από το αρχηγείο του Καντάφι και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε, νωρίτερα, ότι η Συμμαχία διαθέτει αεροσκάφη που επιχειρούν πάνω από την Τρίπολη, τόνισε, όμως, ότι δεν γνωρίζει εάν πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή κατά του κτιριακού συγκροτήματος που αποτελεί την έδρα του Μουαμάρ Καντάφι.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Συμμαχίας δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει την αποστολή του και θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε περίπτωση που οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίσουν τις επιθέσεις τους.

Οι αντάρτες έχουν κερδίσει έδαφος και έχουν περικυκλώσει το κτιριακό συγκρότημα όπου βρίσκεται η έδρα του Μουαμάρ Καντάφι. Εκεί μαίνονται και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Λίβυο συνταγματάρχη.

Αρκετοί πολίτες πήραν όπλα και βγήκαν στους δρόμους για να συμπαραταχθούν με τους εξεγερμένους, οι οποίοι δέχονται νέες ενισχύσεις.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου