Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Στη μάχη κατά του καρκίνου και το «ecstasy»

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει άλλο ένα ναρκωτικό, το «ecstasy».

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν, μετά από πειράματα με τροποποιημένες μορφές του χαπιού «ecstasy», ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικές κατά της λευχαιμίας, του λεμφώματος και του μυελώματος.

Οι επιστήμονες, χρόνια τώρα διαπίστωσαν πως τα είδη καρκίνου που επιδρούν στα λευκά κύτταρα του αίματος, ανταποκρίνονται σε ορισμένα φάρμακα, όπως τα φάρμακα απώλειας βάρους, τα αντικαταθλιπτικά και τα παράγωγα των αμφεταμινών, όπως η ουσία MDMA, η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως «ecstasy».

Νέα πειράματα από τους ερευνητές της σχολής ανοσολογίας του πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Γκόρντον, αποκάλυψαν ότι ορισμένες ειδικά τροποποιημένες μορφές της MDMA, ενισχύουν μέχρι 100 φορές την ικανότητα της ουσίας να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα.

«Αν και δεν επιθυμούμε να δώσουμε ψευδείς ελπίδες στους ανθρώπους, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξουν βελτιωμένες θεραπείες», δήλωσε ο Γκόρντον.

Περαιτέρω έρευνες ελπίζεται ότι θα οδηγήσουν σε μορφές της ουσίας MDMA, οι οποίες θα μπορούν πλέον να δοκιμαστούν σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνους του αίματος.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου