Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από την Apple

Την παραίτησή του υπέβαλε ο συνιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς. Επικεφαλής του ομίλου αναλαμβάνει ο Τιμ Κούκ.


Ο Τζομπς πάσχει από καρκίνο και από τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναρρωτική άδεια.

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρει: «Πάντα έλεγα πως αν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως διευθύνων σύμβουλος της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω, δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε. Παραιτούμαι από γενικός διευθυντής της Apple. Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες ημέρες για την Apple θα έρθουν. Και περιμένω με ανυπομονησία για να δω και να συμβάλω σε αυτήν την επιτυχία από τη νέα μου θέση».

Ο Τιμ Κουκ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως η "ιδιοφυΐα" στη σκιά του Τζομπς και θα αναλάβει τη θέση, έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιούκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ, πριν προσληφθεί στην Apple το 1998.

Ο Τζομπς ίδρυσε την Apple το 1976 μαζί με τον Στιβ Βόσνιακ, δημιουργώντας τον πρώτο του υπολογιστή στο γκαράζ του σπιτιού του. Εννέα χρόνια αργότερα, λόγω διαφωνιών αποχώρησε από την εταιρεία.

Επέστρεψε ως σύμβουλος το 1996, ένα χρόνο αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος και μέσα στα επόμενα χρόνια μετέτρεψε την εταιρεία στην δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία παγκοσμίως, λανσάροντας προϊόντα που απέφεραν αμέτρητα εκατομμύρια, όπως τα iMac, Itunes, iPod, iPhone και πρόσφατα το iPad.

Ο Τζομπς διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας το 2004 και από τότε δίνει τη δική του μάχη.

Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου συνεδρίου κατασκευαστών της Apple, όταν ανέβηκε στη σκηνή να παρουσιάσει το iCloud, όπου και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου