Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η συγγνώμη του Στρος – Καν προς το ΔΝΤ

Συγγνώμη ζήτησε από τους εργαζόμενους του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου ο Ντομινίκ Στρος Καν, όταν επισκέφθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, τα γραφεία του Οργανισμού, στην Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε υπάλληλος του ΔΝΤ, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου, επανέλαβε τρεις φορές: "Ηρθα εδώ για να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από αυτήν την ιστορία, ήταν σφάλμα από την πλευρά μου και λυπάμαι για τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε η υπόθεση μου στον Οργανισμό".

Ο Στρος Καν επισκέφθηκε, με δική του πρωτοβουλία, τα γραφεία του ΔΝΤ, με τη σύζυγό του Αν Σινκλέρ και είχε μία σύντομη συνάντηση με τη διάδοχο του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Έπειτα συνάντησε πλήθος εργαζομένων που είχε συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο, όπου πολλές ώρες πριν από την άφιξη του, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι εκεί.

"Το καλωσόρισμα εκ μέρους των εργαζομένων ήταν πολύ θερμό" ανέφερε ο Πάουλο Νογκουέριρα Μπατίστα, ο οποίος εκπροσωπεί τη Βραζίλία και οκτώ ακόμη λατινοαμερικάνικες χώρες, και πρόσθεσε "Για πολύ ώρα ο κόσμος τον χειροκροτούσε και νομίζω πως η συγκεκριμένη αντίδραση καθρεφτίζει την εκτίμηση που έχει κερδίσει ο Ντοιμινίκ Στρος Καν από τον Οργανισμό".

Σύμφωνα όμως με άλλο μέλος του ΔΝΤ, η επίσκεψη του πρώην επικεφαλής, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ορισμένα από τα μέλη του έδειξαν την απογοήτευση τους μόλις εμφανίστηκε , ενώ άλλα δήλωσαν πως τους στεναχωρούσε η υπόθεση και ήθελαν να τον τιμήσουν για όλο το χρονικό διάστημα που εκείνος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΔΝΤ.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου