Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Διακινούσαν παράνομα καλάσνικοφ στην Κολομβία

Στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταχθεί σήμερα ένας 48χρονος Ρώσος, που συνελήφθη το Σάββατο στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, ο οποίος


καταζητούνταν διεθνώς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 48χρονος και η σύζυγός του είχαν φτάσει στη Χαλκιδική στις 16 Αυγούστου για τις διακοπές τους, γεγονός που έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν ερευνών και οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο, όχι όμως και τη σύζυγό του, η οποία δεν εμπλέκεται στις παράνομες δραστηριότητες.

Ο συλληφθέν υπήρξε κατά το παρελθόν μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε σε Περού και Κολομβία, και είχε ως αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων από την Ιορδανία, με τελικό προορισμό την Κολομβία. Τα μέλη της υπολογίζεται ότι διακίνησαν παράνομα πάνω από 10.000 πολεμικά τουφέκια τύπου καλάσνικοφ.

Ο 48χρονος Ρώσος κατηγορείται από τις περουβιανές αρχές για αδικήματα σε βάρος του κράτους τους, της εθνικής ασφάλειας, για αδικήματα που θέτουν σε κίνδυνο τις εξωτερικές σχέσεις του κράτους τους, καθώς επίσης, για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, σε βάρος των κρατών της Κολομβίας και του Περού.

Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η δραστηριότητα του 48χρονου είναι πιθανό να μη σχετίζεται, όπως αρχικά υποτέθηκε, με την κολομβιανή μαφία ναρκωτικών. Οι πληροφορίες από τις ξένες αρχές συντείνουν περισσότερο προς την εκδοχή, ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ίσως να προμήθευε όπλα σε ομάδες, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής εξουσίας στην Κολομβία.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου