Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τοποθέτησαν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, τοποθετήθηκε στο νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων.


Το νέο κτίριο του αεροδρομίου, το οποίο από τα τέλη του 2006 έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος", θα εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η τοποθέτηση του αγάλματος, συμφωνήθηκε με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε ο Μουράτ Όρνεκολ, επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας TAV στην ΠΓΔΜ, η οποία και διαχειρίζεται από πέρυσι το αεροδρόμιο των Σκοπίων.

"Το υπουργείο Μεταφορών επέλεξε και ενέκρινε το νέο άγαλμα, το οποίο είναι το δώρο της εταιρείας μας για το νέο αεροδρόμιο", δήλωσε ο κ. Όρνεκολ.

Ακόμη ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, τεραστίων διαστάσεων, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ το αποκαλούν άγαλμα του "Έφιππου Πολεμιστή", έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, και θα συνοδεύεται από αρχαίους Μακεδόνες στρατιώτες σε διάταξη φάλαγγας και από λέοντες.

Η όλη κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην πλατεία της πρωτεύουσας, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ, κατά την οποία η κυβέρνηση της χώρας προγραμματίζει εορταστικές εκδηλώσεις.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου