Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο τυφώνας Αϊρίν έπληξε για δεύτερη φορά το Νιού Τζέρσεϊ

Σήμερα το μεσημέρι, ο τυφώνας έπληξε το Νιού Τζέρσεϊ για δεύτερη φορά, ένω έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο εννέα ανθρώπων σε τρεις πολιτείες της Ανατολικής Ακτής, στη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και στη Φλόριντα. Στη Νέα Υόρκη, τα αεροδόμια παραμένουν κλειστά, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ήδη διακοπεί, εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ 370.000 άνθρωποι τα εκκένωσαν.


Συγκεκριμένα, ο τυφώνας Αϊρίν έπληξε σήμερα για δεύτερη φορά το Νιου Τζέρσεϊ, κοντά στη ΝέαΥόρκη, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ. Στις 13:00 ώρα Ελλάδας, ο Αϊρίν συνοδευόταν από ανέμους 130 χιλιομέτρων ανά ώρα, "ξαναχτύπησε" στην περιοχή, όπως διευκρίνισε το NHC, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Ο Αϊρίν έπληξε χθες την αυγή τοπική ώρα τη Βόρεια Καρολίνα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον ωκεανό κατά μήκος των ακτών της Βιρτζίνια, του Μέριλαντ και του Νιου Τζέρσεϊ, προτού κατευθυνθεί και πάλι προς τη στεριά προς το Ατλάντικ Σίτι στο Νιου Τζέρσεϊ.

Από το πέρασμα του κυκλώνα, τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμή τη ζωή τους και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ήδη καλέσει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. "Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι "πολύ αργά να φύγουν" όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Φωτό της Νέας Υόρκης καθώς ο τυφώνας πλησιάζει

Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, και η Νέα Υόρκη, μοιάζει νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν.

Άνθρωποι που κοιμούνται στο σταθμό Penn της Νέας Υόρκης, όπου πλήσιάζει ο τυφώνας.

Πολλά καταστήματα τοποθέτησαν φύλλα κοντραπλακέ για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. 370.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.

Σημειώνεται ότι στις 20:00 τοπική ώρα ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία, τη χαμηλότερη της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου