Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αμίμητο: Στην Πρέβεζα θα πληρώσουν 28 εκατ. ευρώ για να πετάξουν τα λύματα στη θάλασσα

Απίστευτη και πανάκριβη μελέτη έχει εκπονηθεί για τα λύματα οικισμών της Πρέβεζας, καθώς πρόκειται να πέφτουν σε μία από τις πιο καθαρές και παρθένες περιοχές της παραλιακής ζώνης

Αξιοπερίεργος είναι ο σχεδιασμός που έχει γίνει στην Ήπειρο για το έργο συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών της Πρέβεζας, καθώς πρόκειται να πληρωθούν 28.000.000 ευρώ για να καταλήγουν αυτά στη θάλασσα.

Πιο αναλυτικά, ο σχεδιασμός για την επίλυση του προβλήματος σε οικισμούς του Ζαλόγγου και του Φαναρίου ξεκίνησε το 2011. Τρία χρόνια αργότερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ενώ το δημοτικό συμβούλιο Πρεβέζης γνωμοδότησε θετικά για την προτεινόμενη λύση, σύμφωνα με την οποία τα λύματα θα οδηγούνται στην θάλασσα, σε μια από τις πιο καθαρές και παρθένες περιοχές της παραλιακής ζώνης της περιοχής.

Το κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ετήσια λειτουργία του θα απαιτεί 500.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μελέτη που έχει γίνει δεν περιλαμβάνονται τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης, η κατασκευή των οποίων θα εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο το κόστος.

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούν την επανεξέταση της μελέτης, πριν περάσει στο στάδιο της κατασκευής.

Πληροφορίες από epiruspost.gr
news247.gr     Ανθή Κουτσουμπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου