Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Guardian: Η νέα πολιτική κρίση που πρέπει να λύσει ο Σαμαράς


Ερντογάν: Η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια 

Μία νέα πολιτική κρίση καλείται να διαχειριστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μπαλτάκου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Το σκάνδαλο οδήγησε στην παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του Σαμαρά, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εκκλήσεις τις αντιπολίτευσης για παραίτηση της κυβέρνησης.

«Η παραίτηση του γενικού γραμματέα της ελληνικής κυβέρνησης ήρθε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, που δείχνει μία ντροπιαστική συνομιλία μεταξύ του Μπαλτάκου και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη», σημειώνει η εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης αυτής συνομιλίας, που έχει καταγραφεί μέσω κρυφής κάμερας από τον Κασιδιάρη, ακούγεται ο κ.Μπαλτάκος να λέει ότι η έρευνα για την εγκληματική δράση της οργάνωσης στοχεύει στο να μετριαστούν οι απώλειες για το κόμμα του κυβερνώντος κόμματος.

«Σε μία θερμή πολιτική ατμόσφαιρα εν όψει των ευρωεκλογών, το ηχητικό ντοκουμέντο ενίσχυσε την υποψία για συνδέσμους μεταξύ της ακροδεξιάς και θυλάκων από το κυβερνητικό κόμμα», σημειώνει το άρθρο.

Η τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδας μέχρι την αποδόμησή της, η Χρυσή Αυγή, έχει ισχυριστεί εδώ και καιρό ότι η έρευνα εναντίον της είναι πολιτικά υποκινούμενη. Από την ημέρα της δολοφονίας του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβριο από μέλος της οργάνωσης, έξι από τους βουλευτές της, συμπεριλαμβανομένουν και του ΓΓ, Νίκου Μιχαλολιάκου, βρίσκονται προφυλακισμένοι με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρεται στην συνέντευξη που παραχώρησε στον real Fm ο κ.Μπαλτάκος και στην οποία υποστήριξε πως ό,τι έκανε ήταν «για το καλό της χώρας», προκεμένου να σταματήσει ο κόσμος να ψηφίζει Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα».

«Αλλά μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές -και με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του Σαμαρά να έχει μειωθεί μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου- πολλοί προβλέπουν απώλειες στις ψήφους για τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό», καταλήγει ο Guardian.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου