Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το Σεπτέμβριο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

 
 
Eξετάζεται νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, το οποίο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο υπουργός τόνισε πως τα χρήματα για το πριμ δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι μέτρο "δημοσιονομικά ουδέτερο" που θα προκύψει σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών. 
 
Όπως δήλωσε, μετά το Πάσχα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.
 
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι με τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων θα υπάρξει μία νέα ηγεσία στο Δημόσιο, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μελλοντικά και συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα.
 
Ανέφερε επίσης, ότι πέρα από τις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με διαθεσιμότητα, ενώ τόνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο, οι οποίες μπορούν να γίνουν για πειθαρχικά παραπτώματα ή έπειτα από κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων.
 
ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου