Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Πρωτοφανές δυστύχημα στο αεροδρόμιο - Μάνα δύο παιδιών η 57χρονη που σκοτώθηκε

- Τροχαίο στο Ελ.Βενιζέλος! Ακούγεται σαν κακό αστείο αλλά δυστυχώς δεν είναι - Μάνα δύο παιδιών η 57χρονη που σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ήταν 12.30 το μεσημέρι και μόλις είχε φτάσει η πτήση από τη Μύκονο. Οι επιβάτες μπαίνουν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρει στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου.

Λίγα μέτρα πριν το κεντρικό κτίριο μια γυναίκα, εργαζόμενη στον αερολιμένα (στο τμήμα κέτερινγκ) επιχειρεί να διασχίσει κάθετα έναν δρόμο προκειμένου να ανεφοδιάσει με τρόφιμα ένα αεροσκάφος που θα αναχωρούσε αργότερα.

Περνάει μέσα από δύο οχήματα και βγαίνει στο δρόμο ξαφνικά. Εκείνη την ώρα περνάει το μοιραίο πούλμαν, ο οδηγός δεν  μπορεί να αντιδράσει και παρασύρει την 57χρονη η οποία βρίσκει τραγικό θάνατο.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Aντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας), Κλεάνθης Τράτρας "η άτυχη συναδέλφισσα έκανε μια διεύλευση στο δρόμο που κινούνται τα αυτοκίνητα, ο οδηγός δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει και έγινε το μοιραίο.

Εκείνο που θα πρέπει να πούμε είναι οτι πλέον οι εργασιακές σχέσεις στο αεροδρόμιο έχουν αλλάξει. Οι απολύσεις είναι καθημερινές, όλοι ζουν το μαρτύριο της απόλυσης και οι εργαζόμενοι είναι σε μια πίεση απίστευτη. Όλο το προσωπικό έχει περάσει από τη διαδικασία της δημιουργικής έντασης στη διαδικασία του στρες και αυτό ήταν και η αιτία για το μοιραίο.

Δεν ξέρω για πότε πέρασαν οι συνάδελφοι τελευταία φορά εκπαίδευση και πως πέρασαν τη διαδικασία αυτή. Ολα αυτά είναι ζητήμα που πρέπει άμεσα να τα δει και η επιθεώρηση εργασίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Γιατί αυτές οι δύο υπηρεσίες είναι υπέθυνες για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών που δρουν μέσα στο αεροδρόμιο.

Αυτη τη στιγμή οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά και δεν ξέρουν αν θα απολυθούν ή όχι, αν θα αντικατασταθούν με πεντάμηνο ή με τρίμηνο. Εχει μειωθεί το προσωπικό και όσοι έχουν μείνει είναι σε έναν τέτοιο πανικό πια.

Εμείς θα κάνουμε παρεμβάσεις με υπομνήματα και στην επιθεώρηση εργασίας και στην ΥΠΑ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να γίνονται σωστές εκπαιδεύσεις του προσωπικού" είπε τέλος ο κύριος Τράτρας.

Το τραγικό συμβάν χαρακτηρίζεται πρωτοφανές. Είναι η πρώτη φορά που χάνεται ανθρώπινη ζωή στην πίστα του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Προανάκριση διενεργούν από κοινού η ΥΠΑ και η Τροχαία Αεροδρομίου.

newsit.gr   ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου