Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σφυρίδα, κατσικάκι, κρασί και τσίπουρο στο δείπνο Σαμαρά - Μέρκελ

Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις κυριάρχησαν στο μενού  - Λίγο πριν τις δέκα το βράδυ ολοκληρώθηκε το δείπνο και η Καγκελάριος αναχώρησε για το αεροδρόμιο από όπου θα πετάξει πίσω στο Βερολίνο


Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε το δείπνο Σαμαρά - Μέρκελ με θέα την Ακρόπολη και όχι, όπως είθισται, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Άλλωστε η κυρία Μέρκελ είχε γευματίσει και στο παρελθόν στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, οπότε επιλέχθηκε κάτι διαφορετικό για αυτή της την επίσκεψη, η οποία συνέπεσε με μια ιστορική στιγμή για την ελληνική οικονομία.

Το γνωστό εστιατόριο «Η Στροφή», με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, κλείστηκε για τις 20:30 της Παρασκευής, το οποίο βρίσκεται κάτω από το Ηρώδειο.

Το μενού είχε βασιστεί σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, το ίδιο και τα ποτά.
Τη σφυρίδα συνόδευσε λευκό κρασί, ενώ κόκκινο ήπιαν οι καλεσμένοι με το κατσικάκι που ακολούθησε. Το τελευταίο είναι και η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου και μαγειρεύεται είτε στη λαδόκολλα με γραβιέρα και τομάτα, είτε με φρέσκια τομάτα και θυμάρι, που συνοδεύεται με ματσάτα. 
Από το τραπέζι δεν έλειψε και το παραδοσιακό τσίπουρο το οποίο όλοι έσπευσαν να δοκιμάσουν.

Εκτός από την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σαμαρά, μαζί τους δείπνησαν οι κ.κ. Ευαγ. Μεϊμαράκης, πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου, ενώ από γερμανικής πλευράς, συνδαιτυμόνας τους ήταν ο οικονομικός σύμβουλος της κυρίας Μέρκελ κ. Λαρς Χέντρικ Ρέλερ.

Το εστιατόριο, χωρητικότητας μόλις 65 ατόμων, φημίζεται πως βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα με την καλύτερη θέα στον κόσμο, αλλά και ανάμεσα στα πέντε με την καλύτερη θέα στην Αθήνα.
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου