Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Δίωξη για απιστία στον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία προς τους εισαγγελείς διαφθοράς. 
Σύμφωνα με την κατηγορία ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται να έδωσε διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ της Βορείου Ελλάδος, με αποτέλεσμα, ενώ η επιχείρηση χρωστούσε 18,25 εκατομμύρια στο ΙΚΑ, να χαθούν τα χρήματα και να ζημιωθεί το ταμείο.

Η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή έρευνας που διεκπεραιώθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο, οι οποίοι άσκησαν χτες ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου.

Ο διοικητής του ΙΚΑ στις εξηγήσεις που έδωσε με υπόμνημά του, φέρεται να ανέφερε πως ζήτησε προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως, οφειλές προς το προσωπικό, καθώς και να κάνει ρύθμιση με στόχο να μην κλείσει η εταιρεία και  χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.  
Υποστήριξε επίσης ότι οι ενέργειές του προβλέπονται νομικά.
Οι εισαγγελείς όμως φέρονται να διαπιστώνουν πως τα μεγάλα ποσά δεν κατέληξαν σε μισθοδοσία εργαζομένων τελικά.
TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου