Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

WTF! Τα ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν για τα αίσχη της Τούμπας



Με έναν εύγλωττο αγγλικό όρο του Internet που θα μπορούσε ευγενικά να αποδοθεί «τι στο διάολο!» σχολίασε το βρετανικό δίκτυο BBC, τις πρώτες ειδήσεις από το επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας στον ημιτελικό-δυσφήμηση του ποδοσφαίρου και της χώρας. 

Θα ήταν ένα πρώτο σχόλιο, για να ακολουθήσουν πολλά άλλα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα αίσχη που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Θεσσαλονίκης στο ματς ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.




Το BBC μετέδωσε αρχικά στο Twitter το μήνυμα για την καθυστέρηση του αγώνα επειδή κάποιος άφησε γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το σχόλιο ενδεικτικό της αμηχανίας των Βρετανών: «WTF» συντομογραφία του «What the fuck».

Χαρακτηριστικός υπήρξε έπειτα ο τίτλος της αγγλικής εφημερίδας Metro που ανέφερε: «Welcome to hell» («Καλώς ήρθατε στην κόλαση»)...

Αναφορά για τα επεισόδια έκανε και το γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «οαγώνας ξεκίνησε με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση, γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν φωτιά στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας».

Το Yahoo! ανέφερε επίσης χλευαστικά για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός καθυστέρησε να αρχίσει 75 λεπτά εξαιτίας του γιγαντιαίου σύννεφο καπνού από φωτοβολίδες, αλλά και ψαριών που πετάχτηκαν στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Δεν κάνουμε πλάκα! Το δεύτερο ημίχρονο σημαδεύτηκε από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ενώ τελείωσε με 15 λεπτά καθυστέρηση».

Το γερμανικό Spiegel σχολίασε: «Οι ταραχές επισκίασαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν φωτοβολίδες καίγοντας τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή αρνητικά αρκετές φορές στο παρελθόν από τις πράξεις των οπαδών του. Έτσι, μετά από την τιμωρία της UEFA, έπαιξε το καλοκαίρι χωρίς κόσμο στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Σάλκε».

«Αναμενόμενα» χαρακτήρισε τα όσα έγινα το γαλλικό Sports.fr. «Το παιχνίδι ξεκίνησε με 75 λεπτά καθυστέρηση μετά τις υπερβολές των οπαδών του ΠΑΟΚ, που πέρα από τα παραδοσιακά καπνογόνα, άφησαν και εκατοντάδες ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού!».

Μέχρι τη Χιλή και την Αυστραλία έγιναν γνωστά τα επεισόδια της Μ.Τετάρτης με δημοσιεύματα στην Businees Insider και την Βiobio Chile, αντίστοιχα.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου