Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αποκάλυψη βόμβα: Ο Τόμσεν μου είπε "ανήκετε στα Βαλκάνια, 300 ευρώ μισθός καλά είναι"

Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια


Σε μία αποκάλυψη βόμβα προέβη σήμερα ο προέδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

Ο προέδρος της ΕΣΕΕ μίλησε για τραγικά λάθη που έγιναν, ενώ περιέγραψε την συμπεριφορά των εκπροσώπων της Τρόικας, απέναντι σε όσους συναντούσαν για να συζητήσουν.

Όπως ανέφερε «Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόικας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια».

Και πρόσθεσε: «Μια φορά, το Δεκέμβριο του 2011, μας επισκέφθηκε η Τρόϊκα, ο κ. Μαζούχ, ο κ. Τόμσεν, στα γραφεία μας, χωρίς να συνοδεύεται από ελληνική εκπροσώπηση. Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους για μείωση μισθών και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι».

Όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, «Γνωρίζαμε ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά. Όταν όμως συνειδητοποιήσαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2010 την τραγική κατάσταση, προσγειωθήκαμε στη πραγματικότητα. Έπρεπε αυτή την πραγματικότητα, τουλάχιστο ορισμένοι, να την γνωρίζουν» .

 Ο κ. Κορκίδης υποστήριξε ότι δεν είχε εισακουστεί η πρόταση του, όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει κόκκινες γραμμές στην αγορά, σημειώνοντας ότι «αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».

Τέλος υποστήριξε ότι «Η πτώχευση μιας χώρας απέναντι σε μια αποτυχημένη πολιτική θα ήταν παράδοση άνευ όρων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτή την κερδοσκοπική ικανοποίηση. Εμείς οι μικρομεσαίοι Έλληνες πτωχεύσαμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Εγώ προσωπικά εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, ζητάω συγνώμη για τα επώδυνα μέτρα που κάποιες κυβερνήσεις δέχτηκαν, υπέγραψαν, νομοθέτησαν και επέβαλαν και που εκ των πραγμάτων δεν απέδωσαν, αλλά αντίθετα έφεραν την ελληνική αγορά στη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου