Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Σοκ στη Λάρισα: Εξάχρονη ζούσε μες στις ακαθαρσίες σε διαμέρισμα-τρώγλη


Φωτογραφία από την ιστοσελίδα eleftheria.gr 
Αντρες της Αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι με εισαγγελική εντολή και έπειτα από κλήση γειτόνων 


οι οποίοι άκουγαν το παιδί να κλαίει

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που κλήθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας όταν αντίκρισαν ένα εξάχρονο κοριτσάκι να ζει κλεισμένο κάτω από άθλιες συνθήκες, μες στις ακαθαρσίες, σε απομεινάρια φαγητού, σε έντονη δυσοσμία και κατσαρίδες!

Οι άντρες της Αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα, στο οποίο το παιδί ζούσε με τη μητέρα του, με εισαγγελική εντολή και έπειτα από κλήση γειτόνων οι οποίοι άκουγαν το παιδί να κλαίει.

Όπως διαπιστώθηκε το παιδί ήταν μόνο του στο σπίτι και οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό εντελώς ακατάλληλες.

Το εξάχρονο κοριτσάκι, που δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις, μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου προληπτικά να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, αλλά και να σιτιστεί κανονικά, ενώ με απόφαση των εισαγγελικών αρχών η 32χρονη μητέρα του έχασε πλέον την επιμέλεια του παιδιού.

Το κοριτσάκι θα παραμείνει στο ΓΝΛ για όσες ημέρες απαιτηθεί έως ότου βρεθεί ίδρυμα να το φιλοξενήσει.

Πάντως, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η 32χρονη μητέρα του παιδιού, ζούσε στην ανέχεια καθώς το προνοιακό επίδομα δεν επαρκούσε για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της και μη έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου