Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Με στρατιωτική εκπαίδευση και εγκληματικό βιογραφικό ο δολοφόνος των ομογενών


Με στρατιωτική εκπαίδευση και εγκληματικό βιογραφικό ο δολοφόνος των ομογενών

Με βαρύ ποινικό ιστορικό φαίνεται πως ήταν ο 34χρονος Νταρόν Ντίλον Γουίντ, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία των ελληνοαμερικανών στην Ουάσινγκτον.

Αναφορές που έχουν αρχειοθετηθεί στο δικαστήριο της κομητείας Πρινς Τζορτζ δείχνουν τους μπελάδες του 34χρονου με το νόμο κατά το παρελθόν.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του και ενός γείτονά του, υπέβαλαν αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα. Δεν έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα, αλλά οι δικαστικές αρχές υπαγόρευσαν στον Γουίντ να μείνει μακριά από τον πατέρα του για ένα χρόνο.

Το Νοέμβριο του 2005, ο Ντένις Γουίντ σε ένορκη δήλωσή του είχε τονίσει ότι ο γιος του τον είχε απειλήσει με βία. Η αστυνομία είχε διατάξει τότε τον νεαρό Γουίντ να φύγει, ωστόσο εκείνος «έμενε στο δρόμο έξω από το σπίτι και συνέχιζε να απειλεί εμένα και τη σύζυγό μου» όπως είπε ο πατέρας.

Ένα χρόνο μετά, ένα γείτονας είχε κατηγορήσει τον Γουίντ ότι τον χτύπησε, όταν εκείνος του έκανε παρατήρηση για την ένταση της μουσικής. Μία άλλη φορά κατά τη διάρκεια διαφωνίας με έναν άνθρωπο που είχε παρκάρει σε ιδιωτικό χώρο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, μία γυναίκα είπε ότι ο 34χρονος έγινε πολύ βίαιος και είπε ότι θα μας χτυπήσει όλους έναν έναν. Και τότε είχε παραγγελθεί στον Γουίντ να μείνει μακριά από την γυναίκα και τα μέλη της οικογένειάς της για έξι μήνες.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Ρόμπιν Φίκερ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Γουίντ σε έξι υποθέσεις μικροεγκλήματος και τροχαίων παραβάσεων, πρίν από δέκα χρόνια, είπε ότι δεν πιστεύει πως ο πρώην πελάτης του ήταν ικανός να διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται. «Δεν είναι ο τύπος που μπορεί να κάνει πράξεις σαν αυτή. Είναι ο τελευταίος που θα υποπτευόμουν για ένα τέτοιο έγκλημα», δήλωσε ο Φίκερ, ο οποίος έχει να δει δέκα χρόνια τον 34χρονο.

Η Devera Zianal, που μένει στην ίδια οδό με τους γονείς του Γουίντ, στο Λάναμ, επεσήμανε ότι συχνά έβλεπε τον Γουίντ να κάθεται στα σκαλοπάτια της αυλής, αλλά δεν φαινόταν να ζει στο σπίτι όλο τον καιρό. Όπως είπε, ο πατέρας του Γουίντ και η σύζυγός του, Πάμελα, είχαν μετακομίσει εκεί πριν από μία δεκαετία.

Σύμφωνα με τα αρχεία του περιφερειακού δικαστηρίου της κομητείας, ο Γουίντ είχε μεγαλώσει στη Γουιάνα, όπου τελείωσε το λύκειο. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2000 και τον Ιούλιο του 2001 άρχισε τη βασική στρατιωτική του εκπαίδευση στους πεζοναύτες στο νησί Πάρρις. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Αμερικανών Πεζοναυτών, αποχώρησε από τη μονάδα τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς και προτού ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του.

Τα δικαστικά αρχεία αναφέρουν ακόμη ότι το 2010, ο 34χρονος ενώ απειλούσε μία γυναίκα με την οποία διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, ο είχε ισχυριστεί ότι «χειρίζεται πολύ καλά το μαχαίρι» και ότι «δεν φοβάται την αστυνομία». Μία φίλη του ανέφερε ότι ο Γουίντ έπινε πολύ και το 2009 είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση, τονίζοντας ότι την είχε γρονθοκοπήσει και την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά στο μπαρ όπου εργαζόταν ως σερβιτόρα. Η ίδια δεν έδωσε συνέχεια στην υπόθεση και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν. Η κοπέλα είχε αναφέρει ότι εκτός από εκείνο το συγκεκριμένο περιστατικό «δεν είχε δει άλλη φορά αυτήν την πλευρά του». «Δεν προσπαθώ να βρίσκομαι δίπλα σε τρελούς ανθρώπους, αλλά πέρα από εκείνη τη νύχτα, ποτέ δεν έμοιαζε τρελός», τόνισε.

Βάσει των εγγράφων, την ίδια χρονιά ο Γουίντ συνελήφθη όταν η αστυνομία τον εντόπισε να κάθεται πίσω από τον κάδο ενός βενζινάδικου με μία ματσέτα στο σακίδιό του και ένα όπλο. Κατηγορήθηκε μόνο επειδή κρατούσε ανοιχτό ένα κοντέινερ με μπύρα και πέρασε μία νύχτα στη φυλακή.

Το 2006 είχε επίσης συλληφθεί στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε έναν άνθρωπο. Ο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ο Γουίντ είχε συλληφθεί τουλάχιστον τρεις φορές τα τέλη της δεκαετίας του 2000 για επιθέσεις και είχε καταδικαστεί για αρκετές από αυτές.

Ο 34χρονος, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της γυναίκας του, του 10χρονου γιου τους και της μιας εκ των οικιακών βοηθών της οικογένειας, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) στην Ουάσινγκτον αν και η αστυνομία νωρίτερα τον αναζητούσε μέχρι και το Μπρούκλιν.

Με πληροφορίες από την Washington Post
ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου