Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Άγρια κόντρα Ντράγκι - Μαριά στην ευρωβουλή! - BINTEO

Κακός χαμός στην ευρωβουλή με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, να τσακώνεται με τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότη Μαριά! 


Ο κ. Μαριάς επιτέθηκε στην ΕΚΤ για την πολιτική που ασκεί εις βάρος της Ελλάδας ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Κατηγόρησε τον Ντράγκι για εκβιασμό ευρωπαϊκών λαών και κυβερνήσεων. Είπε ότι η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα είναι παράνομη από την στιγμή που η Ελλάδα είναι σε πρόγαρμμα στήριξης!

«Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

Ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι τα κέρδη δεν τα κρατάει η ΕΚΤ αλλά διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας.

Αυτό εκνεύρισε τον κ. Μαριά ο οποίος δεν άφηνε τον κ. Ντράγκι να σταυρώσει κουβέντα και ακουγόταν συνεχώς από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, «όχι, όχι». Επανέλαβε ότι «Η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».

Στον καβγά των δυο ανδρών παρενέβη πολλές φορές η Πρόεδρος της έδρας η οποία δεν ακουγόταν ό,τι κι αν έκανε.
 

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου