Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ειδικό Δικαστήριο: Παπακωνσταντίνου: "Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες"



Σε εξέλιξη βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων, από τη λίστα Λαγκάρντ.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έπειτα από παραίνεση του προέδρου, ο πρώην υπουργός δήλωσε: «Είμαι αθώος, αρνούμαι κατηγορηματικά όλες της κατηγορίες».
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, εισήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, μετά από σχετική άδεια, από το γκαράζ προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους. Όπως δήλωσε, δεν επιθυμεί τη φωτογράφιση, αλλά ο πρόεδρος του δικαστηρίου τού τόνισε ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και πρόσωπο της επικαιρότητας.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Δημήτριος Μασίνας, διευθυντής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ο οποίος αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποίηθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ο Π. Μαντούβαλος, το στέλεχος του ΣΔΟΕ που έκανε τον έλεγχο στη λίστα Λαγκάρντ, ο οποίος ανέφερε ότι τού δόθηκε στικάκι (usb) κατά τη διαδικασία της προανάκρισης το οποίο περιείχε 2.059 αρχεία. Στη συνέχεια, στην ανάκριση εντάχθηκε ενα σιντι (sd) που στάλθηκε από τη Γαλλία, το οποίο περιείχε όμοια στοιχεία με το στικάκι, αλλά είχε επιπλέον τρία αρχεία, που αφορούσαν τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου