Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Συνελήφθησαν τρεις συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού

Συνελήφθησαν δύο άντρες και μία γυναίκα από την Αντιτρομοκρατική


Στη σύλληψη δύο ανδρών και μιας γυναίκας, που φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το απόγευμα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Γαλάτσι και στο Μπραχάμι, ο ένας είναι 39 ετών, με το ψευδώνυμο "Ιάσων", ενώ ο άλλος φοιτητής, ηλικίας 32 ετών.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους ύστερα από ευρήματα που προέκυψαν μετά από εργαστηριακή εξέταση σε γενετικό υλικό που εντοπίστηκε σε βόμβες δέματα, συγκεκριμένα από το ΑΤ Ιτέας και την επιστολή βόμβα στον εφέτη ανακριτή Δ. Μόκα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα στις γιάφκες, που χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ο φοιτητής κατηγορείται ότι είχε παραλάβει σάκκους από άτομο από τις φυλακές Κορυδαλλού, που περιείχαν, σκοπευτικά λέιζερ για τα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», στην επιχείρηση για την απόδραση που σχεδίαζαν, τους οποίους παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου. Κατηγορείται επίσης ότι της παρέδωσε ψηφιακό υλικό (κάρτα sd) με γράμματα και ηλεκτρονικά κλειδιά ασφαλείας (passwords), τηλέφωνο επικοινωνίας, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ και συσκευή παρεμβολής σήματος GPS (jammer).

Ο συλληφθείς, με το ψευδώνυμο «Ιάσων», συνελήφθη διότι βρέθηκε DNA του, στις βόμβες δέματα, στο ΑΤ Ιτέας και στον εφέτη ανακριτή Δ. Μόκα, καθώς και στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη ΔΟΥ Κορυδαλλού το Μάρτιο του 2014, στη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου και στο σπίτι που κρυβόταν ο Χ. Ξηρός στην Ανάβυσσο.

Ο 32χρονος κατηγορείται, επίσης, για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Tο απόγευμα του Σαββάτου, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε μία ακόμη σύλληψη, μίας 36χρονης Ελληνίδας, σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Ανακριτή.

Η ταυτοποίησή της έγινε μέσω αποτυπωμάτων σε επιστολή που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου, ενώ φέρεται να είναι φίλη του 39χρονου με το ψευδώνυμο «Ιάσονας»

Η 36χρονη, που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στη Σαλαμίνα, φέρεται να ήταν ο σύνδεσμος μεταξύ του Χρ. Ξηρού και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς και μεταξύ έγκλειστων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με συντρόφους τους εκτός φυλακών.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου