Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Διαψεύδει o Βαρουφάκης το χυδαίο δημοσίευμα της BILD ότι άλλαξε το κείμενο



Η γερμανική εφημερίδα BILD υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης οργισμένος είπε ότι πρόκειται για προβοκάτσια της BILD η δημοσίευση. Μέσω μηνύματος στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ανέφερε: «Κάποιος πρέπει να πιστεύει τις απίστευτες ιστορίες της Bild (για εμάς τους Έλληνες) με δικό του κίνδυνο».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Γιουνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ είχαν συμφώνησει σε ένα σχέδιο για να εξασφαλίσουν την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, ο Γιάνης Βαρουφάκης άλλαξε την επιστολή.

Όπως υποστηρίζει η BILD, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία αποδεχόταν όρους που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας στις συνομιλίες που είχε με την κ. Μέρκελ χαρακτήρισε την επιστολή ως «γραφειοκρατικό λάθος».

Οργή στην Αθήνα για την BILD, με το Μέγαρο Μαξίμου να διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντάς το συκοφαντικό, αναφέροντας:

«Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται το ευφάνταστο σενάριο ότι εστάλη λάθος επιστολή στο Eurogroup και ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην κα Μέρκελ για αυτό το υποτιθέμενο λάθος! Είναι προφανές ότι η νοσηρή φαντασία ορισμένων αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις συκοφαντικές διαρροές»

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης τόνισε: «Τέτοιες πρακτικές δεν είναι εποικοδομητικές σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης» 

Η συνεδρίαση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Ήταν να ξεκινήσει στις 17.30 ώρα Ελλάδος.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου