Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Νέες συγκεντρώσεις την Κυριακή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Νέες συγκεντρώσεις την Κυριακή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό«Στις πόλεις της Ελλάδας & της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας», έγραψε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο twitter ανεβάζοντας μία φωτογραφία από την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος με αθρόα προσέλευση του κόσμου για συμπαράσταση στην κυβέρνηση, παρά το τσουχτερό κρύο.

Τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Αθήνα, καθώς και σε διάφορες ακόμη πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χαιρέτισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφέροντας: «Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο “κίνημα πλατειών” προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία».

Στο μεταξύ, νέα συγκέντρωση συμπαράστασης της πρωτοβουλίας «Ανάσα Αξιοπρέπειας», οργανώνεται για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 16.00 η κεντρική στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, από ομάδες πρωτοβουλίας, που συμπαρίστανται στο αίτημα της Ελλάδας, να ακυρωθεί η λάθος συνταγή της λιτότητας και να υπάρξει μια νέα συμφωνία με κύριο στοιχείο την ανάπτυξη.

«Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ από την ομάδα Avaaz.org συγκεντρώνονται υπογραφές και στο κείμενο – έκκληση αναφέρονται τα εξής:

«Κάτι  αλλάζει και ξεκινά από την Ελλάδα. Ο κόσμος ξεθάρρεψε! Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Μας επεφύλαξαν μια απάνθρωπη συμπεριφορά, κάθε μέρα να πεθαίνουν από την απελπισία δύο άνθρωποι. Αυτό παίρνει «Κάτι αλλάζει και ξεκινά από την Ελλάδα. Ο κόσμος ξεθάρρεψε! Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Μας επεφύλαξαν μια απάνθρωπη συμπεριφορά, κάθε μέρα να πεθαίνουν από την απελπισία δύο άνθρωποι. Αυτό παίρνει τέλος. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα νικήσουμε», λέει η Ζωγραφιά Αραμπατζίδου.

«Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης, γίνεται μια συντονισμένη, εθνική προσπάθεια για ένα τέλος στο αποτυχημένο πείραμα της λιτότητας που έχει γονατίσει τη χώρα μας.

Αλλά Ευρωπαίοι ηγέτες και τραπεζικά συμφέροντα απειλούν να σκοτώσουν την ελπίδα μας. Κάποιοι ήδη μιλούν για χαλάρωση της ελληνικής θέσης.

Αν όμως συσπειρωθούμε τώρα και δημιουργήσουμε μια εκκωφαντική, ενωτική, υπερκομματική έκκληση ενάντια στη λιτότητα, μπορούμε να γίνουμε το δημοκρατικό αντίβαρο στην πίεση και τις φοβέρες των δανειστών.
«Τέτοια Ευρώπη να μας λείπει. Σαν να είχαμε επιδρομή βαρβάρων την 5ετία που μας πέρασε, τα σάρωσαν όλα, την αξιοπρέπεια του κόσμου, δεν σεβάστηκαν τίποτα. Είμαι άνεργος τα τελευταία χρόνια όπως χιλιάδ 
«Τέτοια Ευρώπη να μας λείπει. Σαν να είχαμε επιδρομή βαρβάρων την 5ετία που μας πέρασε, τα σάρωσαν όλα, την αξιοπρέπεια του κόσμου, δεν σεβάστηκαν τίποτα. Είμαι άνεργος τα τελευταία χρόνια όπως χιλιάδες ΄Ελληνες και νοιώθω πλέον ανακούφιση, κάτι αλλάζει», λέει ο Κώστας Περρής. 

Δεν έχουμε χρόνο – όλα θα κριθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Πρόσθεσε το όνομά σου για να στηρίξουμε τη διαπραγμάτευση και να ζητήσουμε απ΄τον Α. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη να επιμείνουν με αποφασιστικότητα στη θέση τους για τέλος στη λιτότητα και μια νέα, δίκαιη συμφωνία για τον ελληνικό λαό. Ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή – όταν φτάσουμε τις 100.000 υπογραφές, η ομάδα του Avaaz θα τις παραδώσει στους δύο πολιτικούς.

Ως πολίτες, στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης του χρέους και σας καλούμε να επιμείνετε στη θέση σας για ένα οριστικό τέλος στις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας. Με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια αγωνιστείτε για μια λύση που θα βάζει τους πολίτες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης πάνω από τα κέρδη των τραπεζών. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε την ελπίδα πράξη”, καταλήγει η ομάδα Avaaz.

Νέες συγκεντρώσεις την Κυριακή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 

«Μας φέρονται σκληρά»

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κάνουν λάθος, ας φέρονται σκληρά και αυτό πρέπει να τελειώνει» λένε απλοί πολίτες που ήταν στο χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Μιλήσαμε με δεκάδες πολίτες, περπατήσαμε ανάμεσα στο πλήθος, όλοι έδειχναν αισιόδοξοι ότι παρά τις δυσκολίες, στο τέλος θα επιτευχθεί μια λύση.

«Αγωνιούμε όλοι να πετύχει αυτή η προσπάθεια, γιατί αν συνεχισθεί η πολιτική της τελευταίας 5ετίας, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και θα δούμε έναν χειρότερο εφιάλτη, ναζιστές να κυριαρχούν και να αλωνίζουν», μας λέει ο Μπάμπης Φωτιάδης.

«Κυριαρχούν στον κόσμο ανάμεικτα συναισθήματα, οργή και λύπη για τα όσα περάσαμε  και ελπίδα ότι παρά τις δυσκολίες, θα τα αφήσουμε πίσω», λέει η ηθοποιός- μουσικός ΄ΑνναΤσουκαλά. «Τώρα πρέπει Τσίπρας

«Η αρχή έγινε από εμάς, είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, που υποφέρουν το ίδιο με εμάς. Οσο για την απειλή, ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή, έχω να πω ότι τόσα χρόνια, τα σχολεία, και τα νοσοκομεία με τη δραχμή τα χτίσαμε. ΄Ηδη η ζωή μας είναι πολύ δύσκολη, μη μας φοβερίζουν λοιπόν», καταλήγει ο κ. Φωτιάδης.

«Ο κόσμος είδε ότι υπάρχει άλλος τρόπος. Ολοι αυτοί που ήρθαν εδώ, μέχρι χθες ήταν φοβισμένοι, απελπισμένοι δεν έβλεπαν διέξοδο, ώσπου ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω. Δεν έχει ξαναγίνει να βγει ο κόσμος στο δρόμο υπέρ μιας κυβέρνησης», μας λέει ο Γιώργος Σεϊτανίδης.

«Από 6 χρονώ δουλεύω, αρχικά λούστρος, έπειτα στη λαχαναγορά και μετά στις οικοδομές. Καιρό τώρα είμαι χωρίς μεροκάματο και χωρίς ασφάλιση, γι΄αυτό ήρθα εδώ για συμπαράσταση στην κυβέρνηση, παρόλο που γνωρίζω ότι παίζεται ένα σκληρό πόκερ με τους Γερμανούς. Μας φέρονται σκληρά, κάνουν λάθος και αυτό πρέπει να τελειώνει», μας λέει Παναγιώτης Λαζαρίδης.

 Νέες συγκεντρώσεις την Κυριακή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Ρεπορτάζ: Γιάννης Κρητικός
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου