Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: «Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα»


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης».

Το περιοδικό συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στο ελληνικό Κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μάξιμου, για δύο μέρες, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

«Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win-win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό» τονίζει.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στο περιοδικό ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. 

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του Stern, το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίαζε το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. 

Στη συνέχεια, όπως δηλώνουν, ο πρωθυπουργός τους έκανε σαφές ότι "αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα".

Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας.

 Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Όπως υποστηρίζει το Stern, για τη χρηματοδότησή του, η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη, κυρίως εκ μέρους της Γερμανίας.

Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες με την Άγγελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης. 

«Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού» τονίζει ο Πρωθυπουργός.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου