Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Στις 12:00 παραλαμβάνει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Στις 12:00 παραλαμβάνει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

Στις 12:00 το μεσημέρι παραδίδει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο μεταβατικός πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Εν τω μεταξύ, διευρύνεται, όσο συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, μέχρι στιγμής έχει ενσωματωθεί το 80% των ψήφων και διαπιστώνεται νίκη του κ. Μητσοτάκη η οποία και μεγαλώνει όσο ενσωματώνονται τα μεγάλα εκλογικά κέντρα του λεκανοπεδίου.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Τραγάκη, και η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παραλαβής-παράδοσης από τον Γιάννη Πλακιωτάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στα γραφεία του κόμματος.

Πριν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά με τη νίκη να θεωρείται σίγουρη, επισκέφθηκε τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ο οποίος του ευχήθηκε να βγει και πρωθυπουργός, ενώ τα συγχαρητήριά της μέσω twitter έστειλε και η αδελφή του και βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη παρά την υποστήριξή της στον Ευ. Μεϊμαράκη.

Ο πολιτικός χάρτης
Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ
 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πολιτικός χάρτης, όπως τον ξέρουμε έως τώρα, πρόκειται να αλλάξει δομικά, είτε επιτύχει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είτε αποτύχει.

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων θα γίνει σήμερα, αλλά αργά χθες ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ , Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε ότι με την ενσωμάτωση του 70% των εκλογικών τμημάτων και κάτω του 50% του Λεκανοπεδίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνταν με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η διαφορά αυτή αναμενόταν να διευρυνθεί.

«Ενημερώθηκα ότι ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω κι εγώ να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο της ΝΔ», δήλωσε ο κ. Τραγάκης, ο οποίος επίσης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία καθώς και τους εθελοντές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Επίσης με ένα λιτό μήνυμα στο Twitter ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του. «Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους με εμπιστεύθηκαν και με ακολούθησαν σε αυτήν την πορεία», αναφέρει στο tweet του.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχάρησαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, πρόεδροι και στελέχη κομμάτων απ’ όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και συμφώνησαν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου