Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Διορίζουν το σύζυγο της Χαράς Καφαντάρη του ΣΥΡΙΖΑ σε κρατική εταιρεία-«φάντασμα»


Νέο κυβερνητικό σκάνδαλο καταγγέλλει η αντιπολίτευση, σχετικά με το διορισμό συζύγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από υπουργό της κυβέρνησης, σε δημόσια εταιρεία.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, κατηγορούν τον υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, πως διόρισε το σύζυγο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, Αργύρη Αργυρίου, στην ενεργειακή εταιρεία του δημοσίου ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση, ο κ. Σουρλέτης, προχώρησε στο διορισμό του Αργύρη Αργυρίου στη δημόσια εταιρεία ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε και μάλιστα σε θέση διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας.

Πέραν της συμμετοχής συγγενικού προσώπου βουλευτή, στο Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας Δημοσίου Δικαίου, η αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως η εν λόγω εταιρεία, ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε , η οποία ασχολείται με το ζήτημα κατασκευής του ρωσικού αγωγού, δεν επιτελεί πρακτικό έργο, καθώς οι διαδικασίες για κατασκευή του αγωγού, δεν έχουν προχωρήσει.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζει την εν λόγω αποκάλυψη ως “σκάνδαλο» σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

H ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ δεν έχει έργο, επιχορηγείται με ένα εκατομμύριο ευρώ την ώρα που κόβονται συντάξεις, προσλαμβάνονται πρόεδρος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ θα μπορούσε να προσληφθεί μόνος ένα στέλεχος, ενώ μέλος του ΔΣ είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αλλά και ο ίδιος ο Αργύρης Αργυρίου, δηλώνουν πως δεν τίθεται ζήτημα παράτυπου διορισμού, ενώ από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε από την κυβέρνηση να ακυρώσει τον διορισμό.

Ipop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου