Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Νέα Δημοκρατία - Μεγάλη ανατροπή - Ολα δείχνουν νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέα Δημοκρατία - Μεγάλη ανατροπή - Ολα δείχνουν νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ έκλεισαν στις 7 το βράδυ και λίγο πριν τις 8 όπου υπήρχαν ουρές. Τελικά ψήφισαν 325.000 μέλη του κόμματος, από τις 404.000 που είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Προς ανατροπή των προγνωστικών οδηγείται το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς στο 50% των εκλογικών αποτελεσμάτων οι δύο υποψήφιοι είναι ισόπαλοι, κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οδηγεί σε νίκη του κ. Μητσοτάκη.

Στο 49% των εκλογικών τμημάτων της χώρας ο κ. Μητσοτάκης λαμβάνει το 49,8% ενώ ο κ. Μεϊμαράκης το 50,2%. Στο 40% της Περιφέρειας χωρίς Αττική: 51% Μεϊμαράκης και 49% Μητσοτάκης.

Στο Κιλκίς σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 1592 ψήφους, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης 1525 ψήφους. Στην Πρώτη Σερρών σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες πρώτος ο κ. Μητσοτάκης.

Για καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο τα στελέχη του περιβάλλοντος του λίγο μετά τις 8 το βράδυ καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει σημαντική μετακίνηση ψηφοφόρων Μεϊμαράκη προς τον κ. Μητσοτάκη.

Η εκτίμηση είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα διαμορφωθείστο 53% Μητσοτάκης και 47% Μεϊμαράκης.

Το στοίχημα της συμμετοχής

Να κερδίσει το στοίχημα της ενότητας και να προσδιορίσει τον ρόλο της στις πολιτικές εξελίξεις καλείται η Ν.Δ., τα μέλη της οποίας ψήφισαν για τον νέο πρόεδρό τους, ο οποίος θα επιχειρήσει την ανασυγκρότηση του κόμματος και θα της δώσει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου.
Σύμφωνα με ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία, εως 2 μμ: Στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό (5.500 άτομα στον πρώτο γύρο) μέχρι τώρα έχουν προσέλθει 4.140 άτομα. Στη Θεσσαλονίκη και στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο χώρο του λιμανιού (2.314 στον πρώτο γύρο) μέχρι τώρα έχουν προσέλθει 959. Στο Βελλίδειο ( 5.835 στον πρώτο γύρο) μέχρι τώρα έχουν προσέλθει 3.300. Επίσης, οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τη συμμετοχή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, σε σύγκριση πάντα με τον πρώτο γύρο της 20ης Δεκεμβρίου, στο 80%.

O πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης σε δήλωση του στις 18.00 χαρακτήρισε ανυπόστατη κάθε πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα, λίγη ώρα αφού είχαν γίνει διαρροές από την πλευρά Μητσοτάκη που έκαναν λόγο για σαφές προβάδισμα του. Πάντως αμφότερα τα επιτελεία συμφωνούν πως μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει να ψηφίσουν σχεδόν 350.000 άτομα.

Πώς ψήφισαν τα "γαλάζια" στελέχη

Στις 10:40 προσήλθε στο εκλογικό κέντρο στην Κηφησιά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαιρέτησε αρκετά μέλη της ΝΔ που βρίσκονταν εκεί ενώ απηύθυνε στους ψηφοφόρους κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία . «Σημερα ξημερώνει νέα μερα για τη ΝΔ και την Ελλάδα. Να ευχαριστήσω όλους τους νεοδημοκράτες που προσήλθαν στις κάλπες για να επιλέξουν τον νέο αρχηγό. Οπως βλέπεται η διαδικασία διεξάγεται ομαλά χωρίς καμία καθυστέρηση. Θέλω να ζητήσω από όσες και όσους δεν έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα να το κάνουν. Την Δευτέρα η ΝΔ δεν θα είναι απλά ενωμένη αλλά και ανανεωμένη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στη σύντομη δήλωσή του.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «η νέα μεγάλη κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα εναλλακτικό, πειστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Καλημέρα!! Σημερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα!
«Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για την Νέα Δημοκρατία. Σ’ αυτή τη γιορτή συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν η Ν.Δ. να γυρίσει σελίδα. Το κόμμα από αύριο θα ξεκινήσει μία νέα πορεία, θα δημιουργήσει ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, με στόχο να ανακτήσει την αξιοπιστία των πολιτών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ετσι θα βαθίσουμε» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία για το νέο πρόεδρο της ΝΔ απηύθυνε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στις δηλώσεις του από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, όπου και ψήφισε.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου ώστε να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Με τη συμμετοχή μας διασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξής μας στο μέλλον. Είναι μια κρητική υπόθεση. Και οι δύο είναι και άξιοι και ικανοί. Πιστεύω ότι μπορούν να αναδιοργανώσουν και πολιτικά και ιδεολογικά και οργανωτικά τη ΝΔ και φυσικά να κερδίσουν τον κ. Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η παράταξή μας πάλεψε, δικαιώθηκε, κράτησε. Από αύριο η παράταξη της ΝΔ πρέπει να πάρει στα χέρια της όλη την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε γύρω στις 9.55 το πρωί στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

Στο Περιστέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την πεποίθηση ότι η επόμενη μέρα για τη ΝΔ θα είναι μια διαφορετική μέρα, μέρα ανασυγκρότησης, αντεπίθεσης και επανεκκίνησης, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσερχόμενος να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για τη ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα για τη Νέα Δημοκρατία. Μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο η ΝΔ αποκτά την καινούρια της ηγεσία. Ευχή και πεποίθηση όλων είναι ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα, μια μέρα ανασυγκρότησης, αντεπίθεσης, επανεκκίνησης για το καλό της πατρίδας και, βεβαίως, για το καλό της παράταξης. Αυτή η παράταξη που ταυτίστηκε με τις πιο σημαντικές εθνικές επιλογές θα το κάνει σύντομα και στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ψηφίσει στην Αθήνα αργότερα, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ για να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η εκλογική διαδικασία.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας που είχε έρθει τρίτος στον πρώτο γύρο, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τζιτζικώστας προσήλθε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης« της ΔΕΘ. Στην είσοδο τον περίμεναν υποστηρικτές του που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα


«Από αύριο το πρωί θα δουλέψουμε, όλοι μαζί ενωμένοι, σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει σύντομα μια ρεαλιστική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε τη χώρα από την επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα και τους Έλληνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

.
Εισβολή αντιεξουσιαστών σε εκλογικό τμήμα της ΝΔ

Σε εκλογικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Φιλαδέλφεια αντιεξουσιαστές εισέβαλαν και κατέστρεψαν εκλογικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισβολείς πέταξαν κάτω τις κάλπες, έγραψαν το μήνυμα «Ο Τεμπονέρας ζει», προκάλεσαν υλικές ζημιές, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Μέχρι εκείνη την ώρα, είχαν ψηφίσει στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα 192 άτομα και γίνεται πλέον προσπάθεια να εντοπιστούν τηλεφωνικά για να πάνε να ξαναψηφίσουν, μιας και οι ψήφοι τους καταστράφηκαν.

Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών

Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ όπου λειτουργεί το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας με 12 κάλπες. Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι στα ίδια σημεία με τον πρώτο γύρο, εκτός από το Λιμάνι, όπου μεταφέρθηκε στην Αποθήκη Δ΄ από την Αποθήκη Γ΄.

Ομαλά διεξάγεται από τις 07.00 το πρωί στη Ζάκυνθο, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Σε όλα τα εκλογικά τμήματα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών έχουν προσέλθει κανονικά, ενώ από νωρίς το πρωί ψηφοφόροι του κόμματος πηγαίνουν στα έξι εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στο νησί (στο Δημαρχείο του νησιού και στα πρώην Δημαρχεία στον Παντοκράτορα, στο Μαχαιράδο, στις Βολίμες, στο Καταστάρι και στο Βανάτο).

Σημειώνεται ότι στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση είχαν ψηφίσει στη Ζάκυνθο 1.150 φίλοι του κόμματος, ενώ πρώτος είχε αναδειχθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από τις 7.00 το πρωί και στα Χανιά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Μιχάλης Λαγουδάκης, «σε όλα τα εκλογικά τμήματα έχουν προσέλθει κανονικά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και η διαδικασία εξελίσσεται απολύτως ομαλά, ενώ υπάρχει και ροή ψηφοφόρων».
Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπάρχουν 14 εκλογικά τμήματα εκ των οποίων δύο βρίσκονται στην πόλη των Χανίων.

Οι εκλογείς είναι 5.271 δηλαδή όσοι είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.
Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Αχαΐας Γιώργος Κακούρης, «είναι ικανοποιητική η προσέλευση των ψηφοφόρων και στα 27 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό». Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν παρατηρούνται ουρές στα εκλογικά τμήματα, σημειώνοντας ότι «παρά τον βροχερό καιρό, τα μέλη της ΝΔ προσέρχονται στις κάλπες, για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος».

Σημειώνεται ότι στον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει στην Αχαΐα περισσότερα από 9.000 άτομα.

Όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία στην Ηλεία, η πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι λειτουργούν χωρίς προβλήματα και τα 22 εκλογικά τμήματα του νομού. «Όλοι είναι στις θέσεις τους και η προσέλευση των ψηφοφόρων είναι συνεχής, παρά το γεγονός ότι από το πρωί βρέχει σε πολλές περιοχές της Ηλείας», ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, συμπληρώνοντας πως στον πρώτο γύρο είχαν ψηφίσει περίπου 3.500 άτομα.

Ίδια εικόνα καταγράφεται και στην Αιτωλοακαρνανία, και όπως είπε στο Πρακτορείο ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Φώτης Τσόλκας, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και στα 33 εκλογικά τμήματα που λειτουργούν στο νομό. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρίσκονται στις θέσεις τους, πρόσθεσε ο Φώτης Τσόλκας και συμπλήρωσε πως δεν παρατηρούνται ουρές, ακόμα και σε μεγάλα εκλογικά κέντρα, όπως αυτά του Αγρινίου, αφού -όπως εξήγησε- η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου είναι πιο απλή από αυτή του πρώτου γύρου. Επίσης, ανέφερε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών είχαν ψηφίσει στην Αιτωλοακαρνανία πάνω από 8.200 άτομα.

Στόχος της ΝΔ να κερδίσει το στοίχημα της ενότητας


Η αξιωματική αντιπολίτευση, που κέρδισε το στοίχημα στον πρώτο γύρο με την εντυπωσιακή για την εποχή και τα δεδομένα, συμμετοχή των 404.000 ψηφοφόρων που εγγράφηκαν και ως μέλη της, δίνει μια από τις πιο κρίσιμες μάχες κατά τη μεταπολιτευτική της ιστορία.
Αυτή τη φορά η μάχη είναι στο εσωτερικό της, καθώς πρέπει να κερδίσει και το στοίχημα της ενότητας, την οποία θα κληθούν να διαφυλάξουν την επομένη των εκλογών, είτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία, όχι μόνο για το μέλλον της Ν.Δ., αλλά και για τον ρόλο που θα διαδραματίσει στη χώρα εν όψει και ενδεχόμενων πολιτικών διεργασιών, αλλά και τη θέση της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογή αρχηγού στη ΝΔ ανέκαθεν ήταν μια διαδικασία έντονων εσωκομματικών συγκρούσεων και παρασκηνιακών συμφωνιών. Και η παρούσα εκλογή, αν και δεν είχε τον έντονα πολιτικό χαρακτήρα παλαιότερων αναμετρήσεων, ανέδειξε αντιθέσεις, εκλεκτικές πολιτικές φιλίες και επαναπροσδιόρισε πολιτικές συμμαχίες.

Ειδικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες φώτισε δυο διαφορετικά ακροατήρια με σαφές ιδεολογικό πρόσημο, ενώ η προεκλογική κούρσα έφερε στην επιφάνεια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αδυναμίες και δυνατά σημεία των υποψηφίων. 
 
Οι δυο σημερινοί διεκδικητές της ηγεσίας, έφθασαν στις κάλπες με διαφορετική στόχευση. Σε αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο (αρχικά με τέσσερις υποψηφίους επί τρεις μήνες και τώρα επί τρεις εβδομάδες με δυο), πολλές φορές βγήκαν μαχαίρια, ακούστηκαν αιχμηρά σχόλια και έγιναν φαρμακερές αναφορές.

Το κρίσιμο στοιχείο είναι πόσοι από τα 404.000 μέλη της Ν.Δ. που αποτελούν την κομματική και κοινωνική της βάση θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες. Αυτή η βάση της ΝΔ θα κρίνει σήμερα ποια στρατηγική ήταν αποτελεσματική και ποια πολιτική πρόταση ήταν πιο ελκυστική και σε συνδυασμό με τα λεγόμενα «υπόγεια ρεύματα» (δηλ. τη στάση των παραγόντων, στελεχών, βουλευτών και ψηφοφόρων που στήριξαν στον πρώτο γύρο τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη), θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του κ. Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα όμως θα καθορίσει το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός, τον κ. Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% (82.000 ψηφοφόρους) και τον κ. Γεωργιάδη με 11,3% (46.000 ψηφοφόροι).

Ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε στη διάθεσή του τους οργανωμένους πυρήνες των υποστηρικτών του ανά την επικράτεια.

Ο κ. Τζιτζικώστας, πάλι, συνέστησε ψήφο κατά συνείδηση και η δήλωσή του θεωρήθηκε πως έκλινε ελαφρά προς τον κ. Μητσοτάκη. Πολλοί υποστηρικτές του, βουλευτές και στελέχη, στηρίζουν τον κ. Μεϊμαράκη, αν και υπάρχουν και ορισμένοι που τάσσονται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, αλλά σημασία έχει τι θα πράξουν οι απλοί ψηφοφόροι.

Τα μέλη της Ν.Δ. ψηφίζουν από το πρωί τις επτά έως τις επτά το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες. Η διαδικασία στο δεύτερο γύρο είναι πιο απλή, σύντομη και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία: τα μέλη της Ν.Δ. δεν καταβάλλουν αντίτιμο, ψηφίζουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο και μάλιστα στο ίδιο εκλογικό κέντρο, δεν ταλαιπωρούνται στις ουρές, διότι δεν γίνεται εγγραφή τους ως μέλους, όπως στον πρώτο γύρο.

«... Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο (ξεπεραστεί) αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος» είπε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης.

Το ζητούμενο, όμως, από σήμερα το βράδυ, οπότε και θα γίνει γνωστός ο νέος αρχηγός (ανεπίσημα έως τις 9:30-10 μ.μ. και επίσημα κατά τις 11 μ.μ.), είναι κατά πόσο μπορούν όλοι να συμπορευτούν την επομένη των εκλογών, αν και τόσο ο Κώστας Καραμανλής (σ.σ. λέει ότι δεν φοβάται διάσπαση) όσο και ο Αντώνης Σαμαράς (σ.σ. τονίζει πως ο ρόλος του είναι ενοποιητικός) δεν ανησυχούν για φυγόκεντρες δυνάμεις.

tovima.gr     Ραβανός Αρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου