Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Νέο κοινωνικό τιμολόγιο από ΕΥΔΑΠ - Δωρεάν νερό σε νοικοκυριά



Στην παροχή νέου κοινωνικού τιμολογίου προχωρά η ΕΥΔΑΠ από την 1η Φεβρουαρίου.

Οι παροχές αφορούν τους δικαιούχους του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, οι οποίοι όλοι πλέον εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο της ανθρωπιστικής κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται η δωρεάν παροχή 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο, σε κάθε νοικοκυριό με δύο μέλη. Για κάθε επιπλέον μέλος θα παρέχονται δωρεάν επιπλέον 3 κ.μ. νερού.  

Θα εφαρμοστεί σε λογαριασμούς που θα εκδοθούν από 1/2/2016 και θα περιλαμβάνει καταναλώσεις  από την ημερομηνία αυτή και έπειτα. 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει  εντός των επόμενων ημερών μέσω ΚΕΠ.

Μέσω του νέου κοινωνικού τιμολογίου, η ΕΥΔΑΠ υπολογίζεται ότι θα δώσει δωρεάν νερό, για ένα χρόνο, σε περισσότερους σε 58.000 νοικοκυριά.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου και θα λήξει στις 31 Μαΐου του 2016.

Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, με την παροχή δωρεάν νερού, ξεκινά και η διαδικασία απαλλαγής από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα όλων όσων προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Η δυνατότητα διακανονισμού με δόσεις, αφορά όσους έχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ, με την  ελάχιστη δόση να ορίζεται στα 20 ευρώ.

Όσοι οφειλέτες εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους, θα απαλλαγούν από προσαυξήσεις, εφόσον αυτές ρυθμιστούν μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Διακοπές νερού θα υπάρξουν στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής τριών δόσεων, μετά τη ρύθμιση. Σε περίπτωση τετράμηνης καθυστέρησης θα επιβάλλονται προσαυξήσεις, τόκοι και πρόστιμα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου