Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Σοκ: Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Τρίτης ο Μάκης Ψωμιάδης, προδομένος από την καρδιά του.



Ο Μάκης Ψωμιάδης, πριν χάσει τη μάχη με τον θάνατο, είχε μεταφερθεί με έμφραγμα στο νοσοκομείο "Ελπίς".

Ο πρώην πρόεδρος, τόσο στο μπάσκετ της ΑΕΚ, όσο και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, Μάκης Ψωμιάδης, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 60 ετών.

Η φιγούρα του στα ελληνικά γήπεδα είχε γίνει σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν αποχωριζόταν ποτέ τα πούρα του και το αγαπημένο του κομπολόι.

Γεννήθηκε το 1955 στην Καβάλα και ήταν γιος ιερέα. Είχε δυο παιδιά, τον Σταύρο και τη Χριστίνα, η οποία είναι παντρεμένη με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.

Ο "Μάκαρος", "Big Mac" ή "αγαπούλας" όπως τον αποκαλούσαν οι υποστηρικτές του, ή ο "πιστολέρο" όπως τον αποκαλούσε η Ασφάλεια. Την πρώτη φορά που είδε το φως της δημοσιότητας το όνομα του Ψωμιάδη ήταν στη δίκη των βασανιστών της Χούντας. Τότε η εφημερίδα Τα Νέα στις 26 Αυγούστου 1975 έγραφε: "Νεαρός ρασοφόρος κυκλοφορούσε μέσα στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και κακοποιούσε μαζί με άλλους στρατονόμους τους πολιτικούς κρατουμένους. Ο δικαζόμενος πρώην στρατονόμος Μιχάλης Πέτρου αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι το άτομο αυτό ονομάζεται Χρυσόστομος Ψωμιάδης, είναι γιος παπά στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατάγεται από την Καβάλα.

Το 2011 είχε καταδικαστεί για το Koriopolis, αλλά ήταν εξαφανισμένος και τον βρήκαν στα Σκόπια. Τελικά, καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή.

Ο άλλοτε ισχυρός άνθρωπος του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο του 2014 από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε δεκαετή φυλάκιση, καθώς τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, την περίοδο 2001 με 2003.

Τον Αύγουστο του 2015 είχε αφεθεί ελεύθερος.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου