Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

«Χτύπησαν, έκλεψαν, κακοποίησαν»-Οργή στη Γερμανία για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς

«Μας άγγιζαν παντού, μας έκλεψαν»-Οργή στη Γερμανία για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς

Ξεχειλίζει η οργή στην Γερμανία μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής», εναντίον περίπου 100 γυναικών κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Η γερμανική αστυνομία που δέχεται έντονες επικρίσεις για αδράνεια, έχει αναγνωρίσει τρεις υπόπτους, ενώ η συζήτηση για το μεταναστευτικό αποκτά νέες διαστάσεις στη χώρα.

Πλήθος περίπου 1000 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία έξω από τον σταθμό της Κολωνίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ρίχνοντας πυροτεχνήματα. Η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή λόγω του κινδύνου τραυματισμών. Ωστόσο οι συμμορίες επέστρεψαν σύντομα και άρχισαν δεκάδες επιθέσεις για τις επόμενες ώρες με τις αρχές να μην δρουν εγκαίρως για να τους αποτρέψουν.

Πάνω από 100 γυναίκες κατήγγειλαν πως έπεσαν θύματα κλοπής, απειλών ή παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά κατά τους εορτασμούς για την έλευση του νέου έτους έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης από συμμορίων ανδρών, πολλοί εκ των οποίων ήταν μεθυσμένοι. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολωνία δήλωσε πως οι δράστες φαίνεται πως ήταν «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής».

Μια γυναίκα ονόματι Busra, περιέγραψε την φρικτή εμπειρία της: «Ένιωθαν ότι αυτοί είχαν το πάνω χέρι και ότι μπορούσαν να κάνουν ότι ήθελαν με τις γυναίκες που ήταν έξω για να γιορτάσουν. Μας άγγιζαν παντού».

«Μας άγγιζαν παντού, μας έκλεψαν»-Οργή στη Γερμανία για μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς

Μια άλλη γυναίκα ανέφερε ότι της έκλεψαν το κινητό, ενώ μια Βρετανίδα που επισκεπτόταν την Κολωνία, περιέγραψε στο BBC, πως μια ομάδα ανδρών που δεν μιλούσαν ούτε γερμανικά, ούτε αγγλικά, της πέταξε πυροτεχνήματα.

«Προσπαθούσαν να μας αγκαλιάσουν, να μας φιλήσουν. Ένας έκλεψε την τσάντα της φίλης μου». 

Ένας άνδρας περιέγραψε τι συνέβη στην σύντροφό του και την 15χρονη κόρη τους, όταν τους περικύκλωσε ένας όχλος έξω από το σταθμό και ο ίδιος δεν μπόρεσε να βοηθήσει:

«Οι δράστες άρπαξαν την μικρή και τα στήθη της συντρόφου μου και τις χάιδεψαν ανάμεσα στα πόδια» 

Όπως ανέφεραν οι αρχές, οι πρωτοφανείς «οργανωμένες» όπως φαίνεται επιθέσεις, δίνουν «νέα διάσταση στο έγκλημα».

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 3 ύποπτοι, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Ραλφ Τζέγκερ, δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις. Αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα για την έρευνα, είπε όμως πως αναμένει «μια πολύ λεπτομερή έκθεση» αυτή την εβδομάδα από την αστυνομία η οποία δέχεται έντονη κριτική για την αποτυχία της να αποτρέψει τις επιθέσεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τον καθεδρικό της Κολωνίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία κατά των γυναικών, αλλά και για την αργά αντανακλαστικά αρχών και πολιτικής ηγεσίας. Ένα από τα πλακάτ έγραφε: «Κυρία Μέρκελ, πού είστε; Τι λέτε; Αυτό μας τρομάζει!».

Η καγκελάριος δήλωσε οργισμένη από τις «αηδιαστικές επιθέσεις».

Οργή για τις δηλώσεις της δημάρχου της Κολωνίας
 
Οργή και πλήθος σαρκαστικών σχολίων έχουν προκαλέσει οι «οδηγίες προστασίας» που έδωσε στις γυναίκες η δήμαρχος της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ, η οποία είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι και είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Οκτώβριο στις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με την αστυνομία αφορμή για την εκείνη την επίθεση ήταν η υποστήριξη της νέας δημάρχου προς τους πρόσφυγες.

«Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μείνουν (οι γυναίκες) σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μπράτσου, ώστε να είναι σίγουρες ότι δεν βρίσκονται πολύ κοντά σε άγνωστους τους οποίους δεν εμπιστεύονται...Να παραμένουν σε ομάδες και να μην χωρίζουν μεταξύ τους ακόμη και αν έχουν διάθεση για πάρτυ» δήλωσε η δήμαρχος, ερωτηθείσα σχετικά σε συνέντευξη τύπου.

«Είχα σκοπό να ληστέψω και να κακοποιήσω αυτή τη γυναίκα, αλλά σκατά! Βρίσκεται σε απόσταση ενός μπράτσου από μένα» ήταν το σαρκαστικό σχόλιο του πολιτικού Christopher Lauer στο twitter.

Η Ρέκερ πάντως σημείωσε ότι δεν είναι πρέπον να συνδέει κανείς τους εμπλεκόμενους στις «παντελώς απαράδεκτες» επιθέσεις με τους πρόσφυγες και πρόσθεσε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να συνεχίσουν να μετέχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις, αλλά να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας.

Ορισμένοι πολιτικοί έχουν προτείνει την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας αλλά και την ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κολωνία τον επόμενο μήνα.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου