Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση Μέρκελ για το βουλευτή με το 1 εκατ. ευρώ


Αίσθηση έχει προκαλέσει και στη Γερμανία η είδηση ότι Έλληνας βουλευτής «φυγάδευσε χρήματα» στο εξωτερικό με την Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει αναφορά στο θέμα.

Συγκεκριμένα, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «δεν είναι εύκολο να κόβονται μισθοί στην Ελλάδα και κάποιοι που έχουν χρήματα, να τα βγάζουν στο εξωτερικό». Ωστόσο, δήλωσε πως έχει απόλυτο σεβασμό στα μέτρα που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «κράτος που να λειτουργεί κανονικά», τονίζοντας παράλληλα πως «η οικονομική ενίσχυση που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ επεσήμανε πως οι χώρες που έχουν δεχθεί οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε θα πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και πρόσθεσε πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να λειτουργήσει βάσει της εμπιστοσύνης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ενισχυθούν, ενώ επανέλαβε την πρόταση της Γερμανίας για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην Ευρώπη.
 
newsbeast
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου