Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπουτσής



Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Προτασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο κ. Παπουτσής είχε ενημερώσει τον κ. Παπαδήμο σε κατ' ιδίαν συνάντησή τους προ μερικών εβδομάδων, για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απόφαση η οποία θα είχε ως συνέπεια την άμεση παραίτησή του από την κυβέρνηση. 

Υπογραμμίζει πως θεώρησε υποχρέωσή του να παραμείνει στην θέση του μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για την δανειακή σύμβαση και το PSI, προσθέτοντας ότι εξέφρασε την υποστήριξή του στην εθνική προσπάθεια για την διάσωση της χώρας, καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας με παράλληλη αξιοποίηση όλων των θεσμικών και πολιτικών δικαιωμάτων που εγγυάται η Συνθήκη της ΕΕ. 

"Επεσήμανα τις καθυστερήσεις και τις σκοπιμότητες που εκδηλώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κράτους, τις ανεπιτυχείς πολιτικές επιλογές και την υστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων", σημειλωνει ο κ. Παπουτσής και προσθέτει ότι επανειλημμένα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας. 

 "Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων αυτών στο υπουργικό Συμβούλιο και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την Κυβέρνησή σας", αναφέρει. 

Ο κ. Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που του παρείχε και ευχήθηκε "κάθε επιτυχία στο έργο της Κυβέρνησης προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και την προοπτική της χώρας". 

 ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου