Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σχέδιο δολοφονίας του Πούτιν από ισλαμιστές


Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν από ισλαμιστές, απέτρεψαν οι ρωσικές και οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Η απόπειρα δολοφονίας θα σημειωνόταν μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, όπως μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν τη συνωμοσία αυτή, ύστερα από έκρηξη μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, όπου οι τρομοκράτες κατασκεύαζαν βόμβες. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ο Ρουσλάν Μαντάεφ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο Ιλιά Πιάνζιν από το Καζαχστάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, στην Οδησσό συνελήφθη ομάδα εγκληματιών, οι οποίοι ήταν διεθνώς καταζητούμενοι.

Δύο άτομα συνελήφθησαν και επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με το Pervyi Kanal, το Πρώτο Κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης, ότι εργάζονταν για τον ισλαμιστή ηγέτη Ντίκου Ουμάνοφ, σφοδρό πολέμιο του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ένας εκ των συλληφθέντων είναι τσετσενικής καταγωγής, 31 ετών, ονομάζεται Αντάμ Οσμάεφ και ήταν καταζητούμενος.

Ο Ιλβι Πιανζίν, ένας από τους ύποπτους που συνελήφθησαν και ανακρίνεται από την ουκρανική αστυνομία, είπε ότι η οργάνωση είχε φθάσει στην Ουκρανία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση θα εκπαιδευόταν στην Ουκρανία στην κατασκευή βομβιστικών μηχανισμών, πριν πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Ρωσία και ολοκληρώσει την αποστολή της με μια απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν.

Το πλήρες σχέδιο των προετοιμαζόμενων επιθέσεων βρέθηκε στο φορητό υπολογιστή ενός εκ των συλληφθέντων, όπου είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο οι μετακινήσεις της αυτοκινητοπομπής του Βλαντίμιρ Πούτιν από διάφορες οπτικές γωνίες και σε διάφορα σημεία.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι δεν επιθυμεί προς το παρόν να προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου