Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μπήκαν στο Γηροκομείο Αθηνών και έφυγαν με δώδεκα χιλιάδες ευρώ

«Πραγματικά είναι σαν να κλέβουν εκκλησία…» Λόγια γεμάτα θλίψη και παράπονο του προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου Αθηνών, αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα για την αφαίρεση σημαντικού ποσού τις δύσκολες αυτές ημέρες από τα ταμεία του γηροκομείου.

Αγνωστοι ξημερώματα Πέμπτης εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου και στο λογιστήριο, όπου δεν άφησαν τίποτα όρθιο, ενώ έκλεψαν μέσα από το χρηματοκιβώτιο 12.000 ευρώ, ποσό που η διοίκηση μάζευε ευρώ-ευρώ προκειμένου να πληρωθεί το πετρέλαιο! «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος ήρθε να κλέψει γεροντάκια. Είναι χρήματα που χύνουμε αίμα πλέον για να τα μαζέψουμε. Πολύ περισσότερο όταν πρέπει να δαπανηθούν για άμεσες λειτουργικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο ποσό ήταν για να παραγγείλουμε πετρέλαιο» δήλωσε στην «Espresso» περίλυπος ο πρόεδρος της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών.

Ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας ενημερώθηκε με το φως της ημέρας, στις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, από την καθαρίστρια. «Αυτό που αντίκρισα δεν περιγράφεται. Είχαν σπάσει όλες τις πόρτες και είχαν αναποδογυρίσει τα γραφεία. Τα χρήματα εκλάπησαν από το χρηματοκιβώτιο, τα κλειδιά του οποίου ήταν κρυμμένα και τα βρήκαν. Μάλιστα υπήρχε και δεύτερο χρηματοκιβώτιο, το οποίο προσπάθησαν να μετακινήσουν. Τελικά όμως δεν μπόρεσαν» περιγράφει ο πρόεδρος του γηροκομείου.

Το περιστατικό αυτό καθαυτό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της χρονική στιγμής που συνέβη. Το Γηροκομείο Αθηνών αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, λόγω της κρίσης, και τα μέλη του Δ.Σ. δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον του.

Οι δράστες εισέβαλαν από τη μάντρα, αφού το βράδυ το Γηροκομείο Αθηνών δεν έχει φύλαξη και οι πόρτες είναι κλειστές.

ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ - espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου