Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα

 

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, 93 ετών, εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιακή χώρα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.

 «Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοινώνει ότι ο πρώην πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα εισήχθη στο νοσοκομείο σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2012», αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι ο Μαντέλα πρέπει να υποβληθεί σε ειδική θεραπεία και ότι η ιδιωτική του ζωή πρέπει να γίνει σεβαστή. 

Ο εκπρόσωπος του προέδρου, Μακ Μαχαράι δήλωσε ότι θα ενημερώνει για την πορεία της υγείας του Νέλσον Μαντέλα κατά τακτά χρονικά διαστήματα. 

"Δεν μπορώ να κάνω περισσότερα σχόλια, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρώην πρόεδρος είναι σε καλή διάθεση και όλα βαίνουν καλώς", ανέφερε ο εκπρόσωπος στο δίκτυο ενημέρωσης e-news. 

Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ο πρώτος έγχρωμος, δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Πριν να εκλεγεί πρόεδρος, ήταν από τους επικεφαλής του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ. Φυλακίστηκε για 27 χρόνια από το καθεστώς των λευκών. Κατέκτησε το Νόμπελ Ειρήνης, ενώ έγινε ο πρώτος πρόεδρος του αφρικάνικου λαού το 1994. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου