Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρά Δευτέρα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, με χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Καθαρά Δευτέρα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις 9 Μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ σημαντική πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος από τα βόρεια προς τα νότια της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να υπάρξει το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 και 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Νεφώσεις με βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενής βροχή προβλέπεται για τα Ιωάννινα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι αναμένεται συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Πάτρα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου. 

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου