Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel: Γερμανοί εφοριακοί στην Ελλάδα!



Γερμανοί εφοριακοί προτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να μαζέψουν τους φόρους που χρωστούν οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. 

Σύμφωνα με το περιοδικό, η αδυναμία του ελληνικού φορολογικού συστήματος να αποφέρει έσοδα, οφείλεται σε ανίκανους υπαλλήλους, ανεπαρκή καταγραφή και σε πανούργους φοροφυγάδες.
«Οι εφορίες θα πρέπει να αναγκαστούν να συλλέξουν τα χρήματα που χρωστούν οι πολίτες», τονίζει το Spiegel και προσθέτει «Γι' αυτό όμως χρειάζεται μια σύγχρονη οικονομική διοίκηση. Εκεί ακριβώς προτίθεται να βοηθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας».

Περισσότεροι από 160 Γερμανοί υπάλληλοι σε οικονομικές υπηρεσίες, βρίσκονται σε ετοιμότητα, σύμφωνα με τον Χανς Μπέρναρντ Μπέους, υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. 

Βασικό κριτήριο για τους Γερμανούς εθελοντές που θα έρθουν στην Ελλάδα, αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας - κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά -, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία, τόνισε ο υφυπουργός. 

«Από την πλευρά της Ελλάδας, μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε περαιτέρω εξευτελισμό. Ήδη, πολλοί αντιδρούν "αλλεργικά" στα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές, τα οποία εκλαμβάνουν ως καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας», υπογραμμίζει το περιοδικό. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου