Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Είναι παράλυτος και όμως κάνει "breakdance"

Δείτε βίντεο στο οποίο ένας 38χρονος που έχει μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω κάνει breakdance. Κάνει φιγούρες με τις πατερίτσες του 
 

Όταν ήταν μόλις ενός έτους ο Γερμανός Dergin Tokmak διαγνώστηκε με πολιομυελίτιδα και έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω. 

Ωστόσο αυτό δεν τον απέτρεψε από το να ελπίζει και να επιδιώκει κάθε στιγμή να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να γίνει χορευτής.

 Έτσι, μετά από σκληρή δουλειά πολλών ετών έγινε μέλος των "Cirque du Soleil", μιας Καναδικής ομάδας που επιδίδεται σε χορευτικά σόου με κινήσεις ακροβατικές και breakdance. 

Στο εν λόγω βίντεο βλέπουμε τον 38χρονο Tokman, να μας δείχνει τις χορευτικές του ικανότητες χρησιμοποιώντας κινήσεις που δούλεψε μόνος του. 


Παράλυτος κάνει breakdance από babisflou

Ο ταλαντούχος άνδρας κάνει φιγούρες με τις πατερίτσες του, ενώ όπως έγραψε ο ίδιος στο βίντεό του "έχει τόσο πολύ πλάκα το να παίζεις με τις πατερίτσες". 

Η πρώτη του αγάπη ήταν το breakdance το οποίο και θέλει να "περάσει" στην επόμενη γενιά ώστε να δει ο κόσμος ότι όλοι μπορούν να χορέψουν και δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα ακόμα και είναι κανείς παράλυτος.

 "Το μήνυμά μου ως καλλιτέχνης είναι να δείξω στον κόσμο ότι υπάρχει μια δημιουργική ψυχή στον καθένα από εμάς με ή χωρίς καμία αναπηρία", λέει χαρακτηριστικά. 

news247.gr      Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου