Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις το απόγευμα σε ιδιωτικά ιατρεία


Πράσινο φως άναψε το υπουργείο Υγείας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξετάζουν ασθενείς το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Αποφάσισε επίσης να επεκτείνει το δίκτυο των γιατρών του ενιαίου Ταμείου και να τροποποιήσει τον κανονισμό των παροχών του. 

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ θα μπορεί να εξετάζει τα απογεύματα στο ιατρείο του έως 150 ασθενείς τον μήνα. 

Το κόστος της απογευματινής επίσκεψης, ορίστηκε στα 10 ευρώ ανά ασθενή και θα καλύπτει εξ ολοκλήρου ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). 

 Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γιατρών, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ευτελισμό της ιατρικής λειτουργίας». 

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε επίσης ότι εγκρίθηκε η υπογραφή συμβάσεων με 5.500 γιατρούς, οι οποίοι θα προστεθούν στους περίπου 11.000 γιατρούς που ήδη είναι συμβεβλημένοι με το ενιαίο Ταμείο, ενώ θα δοθεί έμφαση στην κάλυψη θέσεων παιδιάτρων και παθολόγων στην περιφέρεια. 

Στην πρόσληψη των 5.500 γιατρών θα ληφθεί υπόψη και η ηλικία τους (θα προτιμηθούν νέοι γιατροί). 

Στον τροποποιημένο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ίσως να δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο 15ήμερο, έχουν περιληφθεί παροχές όπως η χορήγηση ταινιών μετρήσεως σακχάρου στους διαβητικούς χωρίς συμμετοχή και ειδικών συμπληρωμάτων για ογκολογικούς ασθενείς με προβλήματα θρέψης, καθώς και η έγκριση θεραπειών όπως η λογοθεραπεία σε άτομα με ειδικές ανάγκες ηλικίας άνω των 14 ετών. 

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου