Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννενα: Ομαδική μούντζα στην παρέλαση



Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης στην παρέλαση των Ιωαννίνων για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, όταν μία ομάδα μαθητών κατόπιν προτροπής τόσο των καθηγητών τους και του σημαιοφόρου, δεν δίστασαν να μουντζώσουν τους επισήμους. 

Συγκεκριμένα, όταν οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων που παρέλασαν, έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ' αριστερά" μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε "Είστε μ*λάκες!".

Τότε οι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, φώναξαν συνθήματα κατά των παρευρισκομένων και τους μούντζωσαν. 

Ήδη η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου.



Παρατράγουδα στην παρέλαση Ιωαννίνων από babisflou

Η κίνηση αυτή των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο όπου διεξάγονταν η παρέλαση.

 Κατά την αποχώρησή του δήλωσε:

"Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 
Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου. Και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 
Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα". 

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρά το γεγονός ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι η γενέτειρά του.


ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου