Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος τα πολυτελή αυτοκίνητα των βουλευτών


Παρελθόν αποτελούν οι λιμουζίνες και τα Lexus για τους έλληνες βουλευτές. Με απλά Ι.Χ. θα μετακινούνται πλέον, μετά την απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου. 

Τρία χρόνια μετά την εξαγγελία της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η αντικατάσταση των πολυτελών αυτοκινήτων των βουλευτών, με άλλα μικρότερου κυβισμού, ολοκληρώνεται. 

Οι βουλευτές άρχισαν να παραλαμβάνουν τα νέα τους οχήματα, καθώς σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία για να παραδώσουν τα Lexus, τις Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi, 2000 cc.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περικοπών, οι δαπάνες του κράτους για τα αυτοκίνητα των βουλευτών περιορίσθηκαν κατά 35% και πλέον οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από 5 εκατομμύρια που πλήρωναν στο παρελθόν. 

Οι βουλευτές Αθήνας, Πειραιά, οι ευρωβουλευτές καθώς και αυτοί που εκλέχθηκαν από τα ψηφοδέλτια επικρατείας θα δικαιούνται αυτοκίνητα έως 1.400 cc, (με σύστημα leasing) με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ, ενώ οι βουλευτές της επαρχίας θα μπορούν να επιλέξουν Ι.Χ έως 1.800 cc, λόγω των τακτικών δρομολογίων αρκετών χιλιομέτρων που εκτελούν, ώστε να παραβρίσκονται στην Βουλή ή στις εκλογικές τους περιφέρειες, με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ. 

Υπήρξαν όμως και βουλευτές που αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να διαθέτουν βουλευτικό όχημα, όπως η κ. Χαρά Κεφαλίδου, η κ. Αννα Νταλάρα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου