Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ερευνα για τις μούντζες στα Γιάννενα



Eρευνα για τα γεγονότα στην παρέλαση στα Γιάννενα, όπου κάποιοι από τους μαθητές μούτζωσαν και έβρισαν όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, και καταλογισμό ευθυνών ζήτησε χτες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Δόθηκε ήδη σχετική εντολή στους διευθυντές των σχολείων.

Η υπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο, λέγοντας ότι λύπησε βαθιά όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες.

«Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, τον συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου καταδίκασε τις ακραίες συμπεριφορές, σημειώνοντας ότι «οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες θα πρέπει να έχουν άλλο χώρο, χρόνο και τρόπο έκφρασης. Είναι λυπηρό να χρησιμοποιούνται μαθητές για λάθη ή και παραλείψεις των μεγάλων».

 

Παρατράγουδα στην παρέλαση Ιωαννίνων από babisflou

Οι μαθητές εμφανίστηκαν χθες μετανιωμένοι. Όταν κλήθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων, φέρεται να υποστήριξαν πως ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, που δεν την είχαν προσχεδιάσει, ενώ φέρεται να ζήτησαν και συγνώμη.

 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και καλεί σε σύσκεψη τους διευθυντές των σχολείων για αύριο, όπου θα προβληθεί και το επίμαχο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου