Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Πολυκομματισμός στο πάλαι ποτέ "παραδοσιακό" ΠΑΣΟΚ

Προς τη δημιουργία νέων σχηματισμών κινούνται πολλοί από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είνια οι πιο δραστήριοι
 

Η Λ. Κατσέλη, ο Χ. Καστανίδης και ο Ι. Αμοιρίδης φέρονται να έχουν εκδηλώσει τη μεγαλύτερη κινητικότητα ως προς τη δημιουργία τουλάχιστον ενός κεντροαριστερού σχηματισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Βήματος", οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης, έχουν επιδοθεί σε μία "μάχη" συγκέντρωσης υποστηρικτών και διαμόρφωσης μίας νέας πολιτικής αντιπρότασης.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται και πρωτοβουλία μιας άλλης ομάδας διαγραφέντων, μεταξύ των οποίων ο κ. Ι. Αμοιρίδης, που διερευνά εναλλακτικές δυνατότητες συνεργασιών και δεν συντάσσεται ούτε με τους Βενιζέλο και Λοβέρδο ούτε με το δίδυμο Κατσέλη - Καστανίδης.

Μέχρι στιγμής, η κα Κατσέλη είναι εκείνη που έχει επιλέξει να δημοσιοποιεί σταθερά τη διαφωνία της με τις επιλογές του "Μνημονίου 2" και αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής της, ενώ έχει καταστήσει σαφές, ότι κινείται οριστικά πλέον εκτός ΠαΣοΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης κινείται στην κατεύθυνση συντονισμού όσο το δυνατόν περισσότερων από τους 22 διαγραφέντες και από τους εννέα που έχει ανακοινωθεί ότι θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με συνομιλητές του, έχει σχεδιάσει την πολιτική του παρέμβαση, επεδίωξε τη συνεννόηση με την κυρία Κατσέλη και όλους τους διαγραφέντες, αλλά την ίδια στιγμή καθιστά σαφές, ότι στόχος είναι μια πρωτοβουλία με πολιτικό περιεχόμενο και όχι απλώς μια αντίδραση στο επίσημο ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το δημοσίευμα, οι επίσημες ανακοινώσεις για τον νέο σχηματισμό στον χώρο της Κεντροαριστεράς και για τις πρωτοβουλίες που θα τον περιβάλλουν θα πρέπει να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και πιθανώς σε χρόνο παράλληλο με τις εξελίξεις στο θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, περίπου πέντε βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο κ. Αμοιρίδης, μιλούν ήδη για τις δυνατότητες δημιουργίας μιας κίνησης η οποία θα έχει αυξημένη αυτονομία και πιθανότατα θα επιδιώξει τη συνεργασία με την πλευρά του κ. Κουβέλη.

Στη βάση αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκεται η εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ σύντομα θα κλείσει τις πόρτες προς τους διαγραφέντες του ΠαΣοΚ και θα προτιμήσει προγραμματική συμφωνία ή ακόμη και εκλογική συνεργασία με ένα ανεξάρτητο σχήμα, το οποίο θα έχει δικές του θέσεις και προτάσεις.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου