Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση πολιτικών αρχηγών


Στη 1 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Χθες, σε διαδοχικές συναντήσεις που ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνάντησαν τον πρόεδρο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα και τους επικεφαλής της τρόικας.
«Είμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία για το PSI», δήλωσαν κυβέρνηση και IIF. Οι συναντήσεις της τρόικας με στελέχη της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι η συμφωνία για το «κούρεμα» θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών και εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την ερχόμενη Δευτέρα. 

Είμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία για το PSI, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας. Το ίδιο αναφέρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF).

«Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, παράλληλα με τις συζητήσεις για την νέα δανειακή σύμβαση», υπογράμμισε ο υπουργός. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου