Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τις κατασκόπευαν και τις άφησαν έγκυες

Διαβάστε για τη "δράση" και την κρυφή ζωή δύο Βρετανών μυστικών αστυνομικών


Είχαν αποστολή να κατασκοπεύσουν ακτιβίστριες και εκείνοι αφού έκαναν παιδιά μαζί τους εξαφανίστηκαν.

Ο λόγος για δύο Βρετανούς μυστικούς αστυνομικούς οι οποίοι, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, είχαν σταλεί να κατασκοπεύσουν περιβαλλοντικές και πολιτικές οργανώσεις.

Ωστόσο πέραν της παρακολούθησης φαίνεται πως ήρθαν πιο κοντά και δημιούργησαν σχέσεις με τις γυναίκες.

Οι αστυνομικοί είχαν πλαστές ταυτότητες και εμφανίζονταν και εκείνοι ως ακτιβιστές καθώς διατηρούσαν μακροχρόνιες σχέσεις με μέλη των οργανώσεων.

Τα παιδιά μεγάλωσαν χωρίς να μάθουν ποιος είναι ο πραγματικός τους πατέρας ενώ οι γυναίκες τους καταγγέλλουν ότι τις χρησιμοποίησαν για να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις οργανώσεις.

Μάλιστα, ο Guardian, αναφέρει πως ένας εκ αυτών ο Μπομπ Λάμπερτ, παντρεύτηκε ενώ ήταν σε αποστολή ενώ ομολόγησε ότι εξαπάτησε και μια άλλη γυναίκα συνάπτοντας ερωτική σχέση μαζί της στην προσπάθειά του να πείσει ότι είναι μάχιμος ακτιβιστής.

Όσον αφορά τον δεύτερο μυστικό αστυνομικό, εκείνος παρακολουθούσε τη ζωή του παιδιού και της μητέρας αυτού μέσα από εμπιστευτικά έγγραφα της αστυνομίας.

Από την πλευρά τους ανώτεροι αξιωματούχοι ι της αστυνομίας χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά των δύο μυστικών αστυνομικών "αντιεπαγγελματική και ανήθικη".

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, οκτώ γυναίκες που ανέφεραν ότι "εξαπατήθηκαν", κινήθηκαν νομικά απέναντί τους.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου