Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σούπερ μυστικά για τέλειο σεξ και απόλαυση στο φουλ

 


 Μπορεί να είναι κάπως πιο εύκολο να φτάσεις σε οργασμό, όταν νιώθεις άνετα με το σώμα σου, όμως μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο: Το (ικανοποιητικό) σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το κορμί που επιθυμείς. «Ο οργασμός ενεργοποιεί την παραγωγή της φαινεθυλαμίνης, μιας φυσικής αμφεταμίνης που καταστέλλει την όρεξη» σημειώνει ο Ίαν Κέρνερ, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Φτάνει πρώτη σε οργασμό (She Comes First). «Επιπλέον, με την ίδια την ερωτική πράξη μπορεί να κάψεις μέχρι και 200 θερμίδες» συμπληρώνει ο ίδιος. Σκέψου, επίσης, πως οι άνθρωποι με ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν την τάση να είναι γενικά πιο δραστήριοι. Ίσως τελικά να ανακαλύψεις ότι ο δρόμος για να φορέσεις μικρότερο νούμερο μπορεί να είναι πιο εύκολος -και πιο ευχάριστος- απ' ό,τι φανταζόσουν...



«Η μισή από την απόλαυση του σεξ προέρχεται από την προσμονή ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί» λέει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ, Ph.D., διευθύντρια Σεξουαλικής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Σεξουαλικής Υγείας της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ. «Αυτή η έξαψη ξεκινά στο μυαλό σου. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να την προκαλέσεις είναι να εξάπτεις πού και πού το νοητικό 'προβολέα' σου. Για κάποιο λόγο, οι γυναίκες εκπαιδεύονται να πιστεύουν πως όταν έχουν μια μακρόχρονη σχέση, μόνο το άγγιγμα, η μυρωδιά και η όψη του συντρόφου τους μπορεί να προκαλέσει πυροτεχνήματα ανά πάσα στιγμή. 


Τα πράγματα δεν είναι έτσι» εξηγεί η ίδια. Στην πραγματικότητα, οι ζουμερές φαντασιώσεις συμβάλλουν στην υγιή σεξουαλική ζωή: το να σκέφτεσαι τον άνδρα των ονείρων σου ενεργοποιεί την απελευθέρωση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία με τη σειρά της πυροδοτεί τις ερωτικές σκέψεις και αντιδράσεις σου. Το να φαντάζεσαι μια σκηνή που μπορεί να μην εμπεριέχει το σύντροφο ή την κρεβατοκάμαρά σου δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. «Η φαντασίωση δεν αντιπροσωπεύει πάντα μια επιθυμία που θέλεις να πραγματοποιήσεις. Δεν είναι σημάδι πως έχεις βαρεθεί, πως είσαι άπιστη ή ότι θέλεις να φύγεις από τη σχέση, αλλά ένα είδος ονείρου, ένα νοητικό σκηνικό που θα βοηθήσει τον εγκέφαλό σου να συμμετάσχει κι αυτός στη σωματική σου διέγερση και ικανοποίηση» προσθέτει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ.

Ο Τζόι Ντέιβιντσον, πιστοποιημένος σεξοθεραπευτής στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου Σεξ χωρίς φόβο (Fearless Sex), λέει πως είναι η αυξομείωση της παρατεινόμενης διέγερσης και όχι απαραίτητα ο οργασμός που μας κάνει να θέλουμε κι άλλο σεξ. «Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι γυναίκες που αναζητούν θεραπεία, επειδή δεν έχουν μεγάλη επιθυμία για σεξ, συνήθως είναι οργασμικά προικισμένες, δηλαδή έρχονται σε οργασμό εύκολα και συχνά», γράφει ο ίδιος και προσθέτει: «Αυτό είναι το παράδοξο στην κατάστασή τους και καταρρίπτει το μύθο ότι το να είσαι οργασμική αρκεί πάντα για να σου εμπνέει επιθυμία». Αντί να κάνεις σπριντ προς το τέρμα, συγκεντρώσου στην καθυστέρηση της κορύφωσης όσο περισσότερη ώρα μπορείς. Εάν αφήνεις επανειλημμένα τη σεξουαλική ενέργεια να κορυφώνεται και να υποχωρεί, το αποτέλεσμα θα είναι η πιο έντονη εκτόνωση. «Ακουμπώντας ένα δονητή στην κλειτορίδα τους, οι πιο πολλές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, όμως ο σύντροφός σου μπορεί να σου προσφέρει πολύ περισσότερα. Ο δονητής δεν μπορεί να σου μιλήσει σε κατάσταση τρελής διέγερσης, ενώ ο σύντροφος που ξέρει τις μαγικές λέξεις μπορεί να σε πάει σε μέρη όπου κανένας ηλεκτρικός 'φίλος' δε θα μπορούσε ποτέ» συμπληρώνει ο Τζόι Ντέιβιντσον.

 Φυσικά, το σεξ σε ευχαριστεί, αλλά σου κάνει επίσης και καλό. «Ένα σημαντικό όφελος φαίνεται να είναι η ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου» τονίζει η Γουίνφρεντ Μ. Κάτλερ, Ph.D., αναπαραγωγική βιολόγος και ιδρύτρια του Ινστιτούτου Athena Institute for Women's Wellness στο Τσέστερ Σπρινγκς της Πενσιλβάνια, στις ΗΠΑ. Η έρευνά της έχει δείξει ότι το εβδομαδιαίο σεξ βελτιώνει τα επίπεδα οιστρογόνων των γυναικών. Τα οιστρογόνα σχετίζονται με την αυξημένη οστική πυκνότητα, το υγιέστερο καρδιαγγειακό σύστημα, τη βελτιωμένη γονιμότητα, τη μειωμένη «κακή» χοληστερόλη, την αυξημένη «καλή» χοληστερόλη και την ηπιότερη εμμηνόπαυση. «Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι αποκομίζεις τα οφέλη ανεξάρτητα από το αν έχεις οργασμό» προσθέτει η Γουίνφρεντ Μ. Κάτλερ.

 Περίπου το 30% των εσόδων ενοικίασης ταινιών προέρχεται από τις ταινίες για ενηλίκους και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο οι άνδρες να είναι οι μόνοι που τις βλέπουν. Στην πραγματικότητα, τριάντα εκατομμύρια γυναίκες επισκέφθηκαν ιστοσελίδες μόνο για ενηλίκους μέσα σε ένα μήνα μόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ComScore, μια εταιρεία ερευνών στο Ρέστον της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ. «Οι γυναίκες βιώνουν τη σεξουαλικότητα στο ευρύτερο πλαίσιο του κόσμου τους. Εάν ανησυχείς για οικονομικά ζητήματα ή για τη δουλειά σου, για παράδειγμα, είναι δύσκολο να είσαι παρούσα όταν κάνεις έρωτα» αναφέρει η Σούζαν Κέλογκ-Σπαντ. Όταν όμως παρακολουθείς μια καυτή σκηνή, δύσκολα συγκεντρώνεσαι σε οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις ή ντρέπεσαι; Επισκέψου το βίντεοκλαμπ στο οποίο έχεις οικειότητα με την υπάλληλο και ζήτησέ της να σου προτείνει κάποιους τίτλους. Θα εκπλαγείς με την ετοιμότητά της, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα τής ζητάει παρόμοια βοήθεια.

 Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 75% των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν συνθετική φερομόνη ήταν πιο ελκυστικό σεξουαλικά προς το αντίθετο φύλο, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια. Λιγότερο από το 25% που χρησιμοποίησε placebo (εικονικό φάρμακο) είπε το ίδιο. Μπορείς να αναμείξεις το άχρωμο, άοσμο υγρό με το αγαπημένο σου άρωμα, την κολόνια του ή το aftershave.

 Ετοιμάσου, λοιπόν, να δοκιμάσεις απόψε κιόλας τα νέα αυτά επιστημονικά δεδομένα... στο κρεβάτι.
 
MSN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου