Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες για να κλείσετε την πόρτα στον καρκίνο


Η λήψη πολυβιταμινών και συμπληρωμάτων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Η καθιστική ζωή, ακόμη και αν κάποιος κάνει έντονη γυμναστική το πρωί, μπορεί να είναι χειρότερη και από το κάπνισμα. Οσο για τα σούπερ τρόφιμα όπως η ντομάτα; Δεν είναι η λύση για την καταπολέμηση των ασθενειών. 

 Αυτά είναι τα αποθαρρυντικά συμπεράσματα που παρουσιάζει στο νέο βιβλίο του με τίτλο «The End of the Illness» ο Αμερικανός ογκολόγος δρ Ντέιβιντ Αγκους που παραδέχεται ότι η επιστήμη παλεύει -χωρίς όμως αποτέλεσμα- να αντιμετωπίσει τις προχωρημένες περιπτώσεις καρκίνου. Γι’ αυτό αντιπροτείνει να δοθεί έμφαση στην πρόληψη. Συγκεκριμένα, προτείνει μια σειρά από όχι και τόσο συμβατικούς τρόπους πρόληψης του καρκίνου. 

Πετάξτε τα τακούνια! Ο Δρ Αγκους υποστηρίζει ότι τα παπούτσια που στηρίζουν το πόδι μας με μαλακό τρόπο μπορούν να μας προστατέψουν από τον καρκίνο αφού προλαμβάνουν τη φλεγμονή των ποδιών, που εκδηλώνεται όταν αυτά στριμώχνονται σε άβολα ή πολύ ψηλοτάκουνα παπούτσια. «Κάποια είδη φλεγμονής έχουν συνδεθεί από τις έρευνες με τις πιο σοβαρές εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια και το Αλτσχάιμερ, ενώ μπορούν να αυξήσουν εντυπωσιακά τον κίνδυνο καρκίνου» λέει χαρακτηριστικά.

Κάντε αντιγριπικό εμβόλιο Ακόμη ένας τρόπος για να μείνουν τα επίπεδα της φλεγμονής χαμηλά είναι να αποφεύγουμε τα κρυολογήματα κάνοντας κάθε εμβόλιο που είναι διαθέσιμο. «Δύο εβδομάδες “φλεγμονώδους καταιγίδας” στον οργανισμό, του φαινομένου που προκαλεί το κρυολόγημα ή η γρίπη, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος» υποστηρίζει ο Αμερικανός ογκολόγος.

Πετάξτε τα συμπληρώματα Αν δεν έχετε διαγνωσμένη έλλειψη βιταμινών ή δδεν είστε έγκυος, τότε δεν χρειάζεται να παίρνετε πολυβιταμίνες και συμπληρώματα, ξεκαθαρίζει ο δρ Αγκους. Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι οι βιταμίνες είναι καλές επειδή καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ο επιστήμονας έχει διαφορετική άποψη. «Το σώμα δημιουργεί ελεύθερες ρίζες για να επιτεθεί στα κακά κύτταρα, δηλαδή και στα καρκινικά. Αν μπλοκάρει κανείς αυτό τον μηχανισμό παίρνοντας πολλές βιταμίνες, ειδικά αυτές που χαρακτηρίζονται αντιοξειδωτικές, καταλύει τη δυνατότητα αυτοπροστασίας του οργανισμού» εξηγεί.

Κινηθείτε Το πιο σημαντικό αντικαρκινικό μήνυμα, σύμφωνα με τον δρ Αγκους, είναι να αποφεύγει κανείς την πολύωρη έλλειψη κίνησης. «Δύο ώρες άσκηση την ημέρα δεν μπορούν να ισοφαρίσουν είκοσι δύο ώρες καθιστική ζωή» υποστηρίζει, επικαλούμενους αυστραλιανή έρευνα. Εκτός λοιπόν από την κανονική άσκηση, ο δρ Αγκους συστήνει την εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας για κίνηση, όπως το να χρησιμοποιεί κανείς τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και να περπατάει όταν μιλάει στο τηλέφωνο.

Το πρόγραμμα του ύπνου Το σταθερό πρόγραμμα ύπνου είναι πολύ βασικό για τον οργανισμό, επειδή περιορίζει στο μίνιμουμ τον κίνδυνο στρες. Οταν δεν γίνεται αυτό, επικρατεί αναρχία στις ορμόνες, οπότε προκαλούνται αλλοιώσεις στα κύτταρα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε καρκίνο.

Η παγίδα των «υγιεινών» χυμών Ο Δρ Αγκους συμβουλεύει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά να μην εστιάζουμε στα λεγόμενα «σούπερ τρόφιμα». Επιμένει ότι η ποικιλία είναι σίγουρα καλύτερη, ενώ τονίζει ότι πρέπει να τα καταναλώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την αγορά τους. Τέλος, είναι κατά των χυμών καθώς όταν λιώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, η σάρκα τους εκτίθεται απευθείας και οξειδώνεται χάνοντας τα συστατικά της

espresso  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου